Kikapcs

Csak azért is kézműves vásár: indul a Bárka Kézműveskikötő, Szegeden

Ékszerek, kerámiák, mézeskalács, és még megannyi szuper különlegesség várja a szegedieket az első Bárka Kézműveskikötő keretein belük a Felső – Tisza parti Fokán. A piacon kézművesek és kistermelők értékes minőségi árui jelennek meg október harmadikától kéthetente szombatonként, ingyenesen: a vendégeknek nincs belépő, a kiállítóknak nincs helypénz.

30 SZEGEDI KÉZMŰVES FOG ÖSSZE SZOMBATON

Mocselini Rudolf, a rendezvény főszervezője (ő egyébként a Szegedi Hídivásár alapítója és főszervezője) elárulta, céljuk nem csupán egy átlagos vásár rendezése, hanem igazi összetartó közösséget szeretnének kovácsolni a résztvevő kiállítókból, akik magas minőségen, színvonalas áruikkal kápráztatják el az eredetiség kedvelőit.

Fotó: BÁRKA – Kézműveskikötő Facebook oldala

Szombaton 30 kiállító fogja bemutatni portékáit a Fokán, széles kínálatukban a teljesség igénye nélkül megtalálhatóak lesznek különféle ékszerek, kerámiák, kosárfonók munkái, különleges gyümölcsös mézek, és nem hiányozhat gyermekkorunk nagy kedvence, a mézeskalács sem. A kiállítók többsége szegedi kézműves, vagy kistermelő, de a koronavírus járvány miatt olyannyira lecsökkent a megjelenési lehetőségek száma, hogy a szombati piacra az ország más pontjaiból is érkeznek majd kiállítók.

Fotó: BÁRKA – Kézműveskikötő Facebook oldala

A SZEGEDI KÉZMŰVESEKNEK SEM JÖTT JÓL A KORONAVÍRUS

Pontosan a járvány miatt az idei év mind a szervezőknek, mind a kézműveseknek nagyon sok nehézséggel jár. Mocselini Rudolf elárulta, nekik például nagyon erős évük lett volna, ami 17 – 18 rendezvényt jelentett az évben, ezt jelentősen átszabta a koronavírus, így a betervezett eseményekből mindössze kettőt tudtak eddig megvalósítani.

Fotó: BÁRKA – Kézműveskikötő Facebook oldala

A koronavírus miatt nem egyszerű a dolog, ettől függetlenül én azt gondolom, hogy menni kell előre, nem szabad leállni, nem is tehetjük meg, mi sem, és az ügyfeleink sem. Az érdeklődés például a nyáron ugyan visszafogottabb volt, de a megfelelő szabályok betartásával különösebb aggodalomra nem adott okot.” – mondta el Mocselini Rudolf, ahogy abba is beavatott, hogy a kézműves piac lényege az lenne, hogy azok számára is élményt nyújtson, akik nem is vásárolni mennek ki, csupán szeretnék átélni ennek a közösségnek az egyedi és utánozhatatlan hangulatát.

Fotó: BÁRKA – Kézműveskikötő Facebook oldala

Az alábbiakban hallgasd meg Mocselini Rudolf főszervező beszámolóját a szombati rendezvényről, és ha kedvet kaptál szombaton 9-től találkozzunk a Fokán:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb