Közélet

Ennek már a fele se tréfa: kockázatos besorolású lett Csongrád – Csanád megye a fricceknél

A Németországból ingázók bonyolult tortúrára számíthatnak szegedi villámlátogatásukat követően: Csongrád – Csanád megye is felkerült a német Robert Koch Intézet és a német kormány által a koronavírus helyzet miatt kockázatos besorolásúnak ítélt régiók közé. A járvány kitörése óta Csongrád-Csanád megyében a regisztrált fertőzöttek száma október 1-ig 1178 fő, az elmúlt 24 órában 21 fővel nőtt a számuk, az elmúlt egy hét alatt 234-gyel.

Fotó: mfor.hu

HOLTVERSENYBEN TAPODJUK A DOBOGÓ MÁSODIK FOKÁT, ÍME A KÖVETKEZMÉNYEK

A százezer lakosra vetített számadat megyénkben 295 fő, ami Fejér megyével együtt a 2. legkedvezőtlenebb érték. A legrosszabbak az arányok természetesen a fővárosban vannak, ott 594 eset jut százezer emberre. Az kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek 14 napra házi karanténba kell vonulniuk, és értesíteniük kell az helyi egészségügyi hivatalt. Koronavírustesztet legkorábban az ötödik nap elteltével lehet készíttetni. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását.

Fotó hvg.hu

Egy – egy ország, megye besorolása egyre gyorsabban változhat, íme a változtatás magyar metódusáról egy korábbi írásunk:

Forrás: hodpress.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb