Gasztro

Gasztro-ellenforradalom Szegeden: rommá zabáltuk magunkat a Malackodónál

Sült kolbász illat, kerítés-szaggató házipálinka, már a kora reggeli órákban magatehetetlenre részegedő böllér… megvan még a falusi disznóvágások hangulata? Pont ez vár a frissen begurult Malackodó food truck pultjánál, a szegedi AKTÍV áruház parkolójában, részeg böllér nélkül. Kipróbáltuk, bezabáltunk, imádtuk.

3 SZEGEDI FICKÓ + DISZNÓSÁGOK = GASZTRO-ELLENFORRADALOM

Az AKTÍV parkolóba érkezve elkapott a fíling: kockás abrosz (ez speciel a food truck falán virít), flekken és hurka-kolbász illat, szolídan csapatós lakodalmas zene plusz széles vigyor a srácok arcán. Bár még csak reggel 9 van, alakul a hangulat, ráadásul meglepően sokan várnak a truck előtt annak dacára, hogy A.: pocsék idő van, B.: nem éppen forgalmas a hely, ahová lerakták a gasztro-verdát.

Mizsik Attila, Lesti Ádám és Varga Dani neve ismerősen csenghet a szegedi gasztro-guruk számára, a srácok nem ma kezdték a vendéglátást. Egy brutál szaftosra sikerült fokhagymás-mustáros flekken és egy klasszikus “disznótoros” közben fél úton elmesélték, hogy a Malackodóval egyetlen cél volt: csinálni egy őszinte, echte ungarische food truck-ot, ami bátran lekanyarodik az utóbbi évek street food – bisztró – fine dining vonaláról és visszahozza a gyerekkoruk kedvenc disznótoros ízeit.

Betoltuk a fent említett csodákat egy fullosra sikerült krumplisalátával, nomeg némi savanyúsággal és megállapítottuk: összejött, a gasztro-ellenforradalom kifejezés abszolút helytálló.

https://www.facebook.com/malackodo/videos/848842479270641

PONT, MINT EGY FALUSI DISZNÓTORON…

A paletta egyszerű és minőségi: van hurka-kolbász, fokhagymás-mustáros flekken, csirkecomb (ő a kakukktojás, mint az egyetlen malackodás-mentes fogás) ordas brutál méretű rántott hús és többek között kemencében sült csülök, megspékelve napi ajánlatokkal és csirkecomb-filés, csülkös és kolbászos szendvicsekkel. Az ízvilág totál más, mint a “kiskoszos” talpon állóknál megszokott, ez tényleg olyan, mintha disznóvágáson lennénk.

https://www.facebook.com/malackodo/videos/356611815537255

APROPÓ, ÁRAK

Szeged a fesztiválok (fő)városa, ha egy szegedinek azt mondod, hogy disznótoros kaja, rögtön idegesen kap a pénztárcájához: az ilyesmit a különféle gasztro-rendezvényeken többnyire súlyos forintokért mérik. A Malackodó ezzel szemben meglehetősen korrekt volt, a legdrágább kaja 10 dekája 490 Ft volt, a szendvicsek 1190 szép magyar forintba kerülnek. Mi 3500 Ft körüli összeget hagytunk ott, ebből két felnőtt ember lakott jól, sőt, az egyikünk (a cikk írója) alaposan be is kajált.

Ui.: finomabb lelkű olvasóinktól sorry a címben használt kifejezésért, de ez van: tényleg hatalmasat kajáltunk, viszonylag kevés pénzért, ez van. Love U, Malackodó!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb