Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ismét köröz a retro villamos, fotókiállításokkal, stand uppal hasítanak a szegedi programok

Unatkozni csak az fog ma Szegeden, aki unatkozni szeretne: ismét pályán a retro villamos, jönnek a Stand Up nagyágyúi, de lesz fotókiállítás, irodalmi est és sörpong is. Görgess tovább, és segítünk neked eligazodni a csütörtöki programfelhozatalban!

DÉLUTÁN ISMÉT PÁLYÁN A RETRO VILLAMOS

Az igazi legendaként említhető, 12-eses pályaszámú MWG motorkocsi térhet vissza a sínekre október 1-jén, hiszen pont ezen a dátumon indult be a villamosközlekedése 1908-ban. Összeszedtük, hol találkozhatsz te is a csodálatos villamossal:

KÖZTÉRI FOTÓKIÁLLÍTÁS EMLÉKEZIK A SZEGEDI ZSINAGÓGA TERVEZŐJÉRE A KLAUZÁL TÉREN

1860-ban, 160 éve született Baumhorn Lipót építész, aki korának legjelentősebb zsinagógatervezője volt. Huszonkét megvalósult épületével valóban ő építette a legtöbb zsinagógát Európában, maga mögött hagyva a műfaj osztrák és német specialistáit is. Összes zsinagógája a történelmi Magyarország területén áll vagy állt, és az 1888–1932 közé eső bő négy évtizedben készült. Legfontosabb művei az esztergomi, Temesvár–gyárvárosi, szolnoki, szegedi, brassói, újvidéki, losonci és gyöngyösi zsinagógák, de a fővárosban is négy épület fémjelzi nevét.

Az építész születésének 160. évfordulója alkalmából köztéri fotókiállítás nyílik ma délután 16:30-tól a Klauzál téren.

AZ IRODALOM VISSZAVÁG KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A NYUGIBAN

Négy tehetséges író osztja meg tapasztalatait az írásra fogékony közönséggel a nyugi Kertben 17:00 órától.

STAND UP COMEDY ÉS VACSORA A HUNGIBAN

Dobd fel a hétköznapodat egy stand up comedy esttel! A Stand up comedy Humortársulat tagjai a Hungiban várnak, ahol a poénok mellett az élményt még egy ízletes vacsorával is megfejeljük!Az est fellépői Orosz Gyuri, és Rekop György, akikkel rendszeresen találkozhatsz a Showder Klubban, ezúttal viszont élőben ontják a poénokat!

HOGYAN ELŐZZÜK MEG A GYERMEKBALESETEKET CÍMMEL TART ELŐADÁST DR. SZIRTES ANDRÁS AZ IH-BAN

Sokszor jobb bele sem gondolni, hogy mi történhetett volna, ha…
Dr. Vizi András gyermeksebészként napi szinten találkozik azokkal az esetekkel, amelyek meg is történtek. Sok éves tapasztalatai alapozták meg rendkívül gyakorlatias, minden szülő, nagyszülő számára hasznos előadását, melynek témája: Hogyan előzzük meg a gyermekbaleseteket? 18:00-tól szó lesz szülői tapasztalatairól is, valamint azokról a praktikákról, amelyekkel a gyógyulást tudjuk meggyorsítani.

Ha te is szülő vagy és szeretnél felkészülni a váratlan helyzetekre, akkor itt a helyed! A részvétel a helyek limitált száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött: http://bit.ly/Jelentkezes_VA

ZÁRÁSKÉP(P) FOTÓKIÁLLÍTÁS NYÍLIK AZ AGORÁBAN

A Záráskép(P) nem más, mint az SZTE JGYPK végzett fotográfus hallgatóinak kiállítása. Az eseményen 19 tehetséges alkotó képeit lehet majd megcsodálni, egészen október 30-áig. A kiállítást dr. Döbör András dékán nyitja meg 18:00 órától a Szent-Györgyi Albert Agorában.

MI KÖZE SZOPHOKLÉSZNEK VASEMBERHEZ?

Akár erre is választ lehet majd kapni Darvasi Áron rendhagyó irodalomóráján. A Pinceszínházban 19:00-kor kezdődő rendezvényen szó lesz arról is, hogy ki számít hősnek, hogy egy fordításnak mi a súlya, és, hogy hogyan oltható be a mai fiatalság az ókori görög drámákkal, s hogy ezek a művek válhatnak-e népszerűvé, és ha válhatnak, akkor hogyan.

SZIRTES EDINA MÓKUS & JAMMAL KONCERT A FONÓ KLUBBAN

Évadnyitó rendezvényét tartja 19:00 órától a Fonó Klub, ahol Szirtes Edina Mókus & Jammal ad koncertet. A különleges zenei hangzást ígérő program szabadtéren lesz, így készülj az időjáráshoz megfelelő öltözékkel is!

KÖNYVBEMUTATÓ A GRAND CAFÉBAN

Deák Botond: Belső létra című művét ismerheti meg a közönség 19:00 órától a Grand Caféban. Az eseményen Kádár Zoltán (Kravaiar) verseket énekel, közreműködik Fakan Csaba.

SÖRPONG A CENTERBEN

Szereted a kihívásokat? Na és a sört? Akkor irány a Center, ahol csütörtökönként mindkettőbe belekóstolhatsz! 20:00-tól kezdődik a csütörtöki Beerpong bajnokság!

IMANEXPERIMENT A JAZZ KOCSMÁBAN

A szervezők bevallása szerint az Imanexperiment-et kábé azóta próbálják elhívni, amióta Where u are című száma bekerült a playlistjükbe, mert azonnal beleszerettek. A hibátlan dreampop-synth-electro zenéket egyedül író és előadó Nita olyan színfoltja a hazai zenei életnek, amit érdemes lesz személyesen is megtapasztalni.

HA CSÜTÖRTÖK, AKKOR ÚJ PROGRAMMAL VÁRNAK A MOZIK!

Minden csütörtökön frissül a mozik programja, ez most sincs másképp. Már mutatjuk is, milyen filmeket tűztek programjukra a szegedi filmszínházak!

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

17:00 Óriásláb – Családi bevetés

20:00 Nagypapa hadművelet

Balázs Béla terem

17:30 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

20:30 Van Gogh az örökkévalóság kapujában

Csőke József terem

16:30 Tenet

19:30 Hab

CINEMA CITY

20:00 Az új mutánsok

18:00 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

17:15, 19:00, 20:00 Greenland – Az utolsó menedék

18:15 Hab

20:10 Miután összecsaptunk

17:50, 19:40 Mulan

16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, Nagypapa hadművelet

17:00, 18:00 Óriásláb – Családi bevetés

17:30 Scooby

20:15 Téboly

19:30 Tenet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb