Szegedi Arcok

Kiutat keresel a betegségből? A Szent Vincent Rehabilitációs központtal a gyógyulás útjára léphetsz!

A rehabilitáció egy hosszú és fáradtságos folyamat, de feltétlenül szükséges a károsodással járó betegségekben. A Dél-Magyarországon egyedülálló Szent Vincent Rehabilitációs központ segít a gyógyulás útjára lépni.

A régió első és egyedülálló neurológiai és komplex mozgásszervi rehabilitációs központját egy sajnálatos eset után Détári Vilmos alapította meg, miután felismerte, mennyivel megrövidítheti a felépülés időszakát az intenzív, személyre szabott terápia.

Stroke-ot kaptam és elhagyva a kórházat egy hosszas kezelés után, azzal szembesültem hogy nincsen lehetőség semmilyen utókezelésre, rehabilitációra. Az országban felkerestem több intézetet, ahol rehabilitációval foglalkoznak, de igazából sehol nem találtam meg azt a számomra megfelelő bánásmódot, hozzáállást, amit szerettem volna, amit a hozzám hasonló betegek szeretnének. Így gyakorlatilag megfogalmazódott bennünk, hogy létre kellene hoznunk egy hasonló intéztet.” – mondta el Détári Vilmos.

Legyen szó balesetről, vagy egy makacs sportsérülésről nem mindegy, milyen szintű rehabilitációval lépünk a gyógyulás útjára a szakszerű ellátás után. A Szent Vincent Rehabilitációs Központ missziója, hogy a szellemi és testi károsodást ideiglenesen vagy véglegesen elszenvedők számára nyújtson segítséget. Az önállóbb életvitelre való képesség újra-kialakítása, a motoros és kognitív rehabilitáció elősegítése, ezáltal az életminőség javítása a legkorszerűbb módszerekkel és eszközökkel történik.

Szegeden a kórházban magas szintű rehabilitáció folyik, de a maximális felépüléshez napi szinten több gyógytornával töltött idő kell, az intenzívebb foglalkozásokkal növelhető a hatásfok. Sokszor az idő kevés, amit a kórházban a rehabilitációra fordítunk, a Szent Vincent ezt a gyógyító munkát egészíti ki. – Mondta Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója.

AMIKOR A KLINIKÁN VÉGET ÉR A GYÓGYULÁS, AKKOR JÖN KÉPBE A SZENT VINCENT

Kiken segíthet a Szent Vincent Rehabilitációs Központ?

  • Stroke-on, agyvérzésen átesett páciensek
  • Traumás agysérülések vagy gerincvelő sérülések esetén
  • Parkinson, Guillain-Barré szindrómában szenvedők
  • Sclerosis Multiplex-szel élők és egyéb neurodegeneratív
  • Izomsorvadásos és traumás állapotokban szenvedők számára
  • Traumatológiai esetek
  • Ortopédiai és reumatológiai kórképek
  • Kardiológiai és pulmonológiai állapotok is kezelhetők a központban.
  • Gyermekek számára komplex fejlesztés és rehabilitáció is elérhető.
  • Gyermek sport rehabilitációs gyógytornák és személyi edzések

Milyen eszközök és módszerek vehetők igénybe?

A komplex rehabilitációs munkát egy EGYEDÜLÁLLÓ ROBOTREHABILITÁCIÓS eszközpark segíti, amely Dél-Magyarországon először itt, a Szent Vincent Rehabilitációs Központban érhető el. Közös jellemzője ezeknek a robotterápiás gépeknek, hogy egy bizonyos mozdulatsort segítenek újra és újra ugyanabban az ütemben megismételni, hogy a károsodott terület újratanulja őket.  

Minden betegre egyénileg kidolgozott rehabilitációs terv készül, és a magas terapeuta létszámnak köszönhetően nagyobb figyelem jut egy-egy ügyfélre. Nincsenek csoportóráink, nincsenek sémák, hanem mindenki az állapotának megfelelő, egyéni fejlesztést kap. – Mondta Lengyel Dorottya, fizioterapeuta-gyógytornász

Központban a rehabilitáció minden része le van fedve, hogy egy komplex csapatmunkával a leggyorsabb és leghatékonyabban valósuljon meg az ellátás. Az egyes komplex esetekben csapatmegbeszélésen a szakemberek közösen választják ki a páciens számára leghatékonyabb ellátást.

A robotterápián kívül a másik különleges kezelés a TMS TERÁPIA, ami az agy idegsejtjeire gyakorol pozitív hatást, beavatkozás nélkül. Ez a terápia Magyarországon csupán néhány intézményben érhető el, köztük a Szent Vincent Rehabilitációs Központban.

A rehabilitációs programok kiegészítő részeként igénybe vehető PSZICHOLÓGIAI SZAKRENDELÉS, ugyanis a balesetekből származó károsodás gyakran traumatikus élményként hat a lélekre, amit ugyanannyira fontos feldolgozni, mint amennyire fontos maga a fizikai felépülés.

A mielőbbi helyreállás érdekében az intézmény KOMPLEX BENTLAKÁSOS TERÁPIÁKRA is lehetőséget biztosít, ami lehetővé teszi a nyugodt környezetben történő, több napon átívelő terápiát. Az egy hétig tartó folyamatos kezelések és EGYÉNI GYÓGYTORNA a rehabilitálódó pácienssel, egy havi klinikai kezelés mennyiségével egyenlő.

Détári Vilmos szerint a megfelelő hozzáállás és bánásmód a szakemberek részéről nagyon fontos a rehabilitációban. A Szent Vincent Rehabilitációs Központban éppen ezért a munkatársak nem csak szakképzettek, de barátságosak és emberközpontú hozzáállással fogadják a gyógyulni vágyókat, hogy a gyógyulás közös siker lehessen.

Hogyha Önnek vagy hozzátartozójának diagnózistól függetlenül rehabilitációra van szüksége, kérdéseivel forduljon bizalommal a Szent Vincent Rehabilitációs Központ munkatársaihoz!

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

Hungary, 6723 Szeged, Kemes utca 6-8.

+36 70 652 0800

[email protected]

https://www.facebook.com/szentvincentrehab/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb