Sport

Jövő vasárnap elrajtol a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong OB II idei szezonja

Jövő vasárnap elrajtol a jégkorong OB II idei szezonja, amelyben a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű első bajnokiját játssza, méghozzá hazai pályán. Pápai Miklós szakosztály-igazgató elöljáróban elmondta, hogy egy nagyon erős OB II-es szezon elé nézünk, a csapat jó formában van, érezhetően erősödtek, így bizakodik az éremszerzésben.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A tavalyi évben mindenkinek a szívfájdalma volt, hogy egy csonka szezont zártunk a vírus miatt, pedig a rájátszásban – úgy gondolom, reális eséllyel – a csapat a bronzéremért szállt volna harcba. Számomra nagy öröm, hogy a színvonal érezhetően emelkedett, a mi csapatunk is érezhetően erősebb lett, és most már egyre jobb hokit tudunk Szegedre hozni. Így az utánpótlás csapatban a gyerekek egyre jobb mérkőzéseket láthatnak, ami motiválhatja, jobb játékra sarkallhatja őket.” – mondta el Pápai Miklós, majd hozzátette, hogy a szövetség egyértelmű szándéka az elmúlt két évben az volt, hogy emelje az OB II színvonalát, megfelelő helyet teremtve az Erste Ligába igyekvő fiataloknak.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Ebben az évadban jelentős változások történtek a csapatnál: ketten távoztak, Kis Attila és Láng Csaba is Dunaújvárosba ment, a helyükre tizenkét játékos érkezett, közülük szegediként tért vissza Ambrus András, Lippai Balázs és Varga Zalán. A keretben a kezdésnél 34 játékos kapott helyet, játékos-edzőként György Róbert a vezetőedzői feladatokat is ellátja. A 24 éves tréner az utánpótlásba kerülő Prakab Gábort váltotta a poszton.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A mezőnyben öt együttes kapott helyet, a szegediek mellett a MAC Ikonok, a székesfehérvári Hevület, a dunaújvárosi Worm Angels és a címvédő Kanadai Magyar Hokiklub. Az alapszakaszban körmérkőzések lesznek, ez négy szegedi és négy idegenbeli bajnokit jelent, majd az első négy gárda bejut a rájátszásba. A szezon rögtön egy hazai meccsel indul, jövő vasárnap 19 órától a MAC Ikonok ellen kezdenek a szegedi műjégpályán. A tervek szerint az OB II-ben a Magyar Jégkorong Szövetség jóváhagyásával nézők előtt léphetnek jégre a szegediek.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Pápai Miklóstól azt is megtudtuk, hogy még egy nagy pozitív változás várható ebben az idényben a csapat életében, ugyanis október 31-én hivatalosan is átadják Algyőn azt a fedett jégpályát, ami a szakosztály-igazgató véleménye szerint nagyban hozzájárul majd a régió jégkorong életének még magasabb szintre való emeléséhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb