Szegedi Arcok

“Nem volt könnyű Szegeden megtanulni vezetni, de megérte” – olvasói levél következik

Villamos a körforgalomban? Pipa. Buszsáv? Pipa. Troli, parkolási helyzet, erős forgalom a reggeli csúcsban, rengeteg gyalogos a zebrákon? A régi igazság ma is érvényes: aki Szegeden tanul meg vezetni, azt sehol sem érheti meglepetés az utakon. Így gondolja ezt olvasónk, Róbert is, aki a szegedi Golf Autósiskolánál szerezte meg jogosítványát.

Róbertnek azonban nem kezdődött minden simán. Egy másik autósiskola volánja mögé ült be először, de időhiány miatt nem tudta elkezdeni gyakorlatokat, és kifutott a sikeres vizsga kétéves határidejéből, így kezdhetett mindent elölről. Róbert így emlékszik vissza a tanulás éveire:

Nem volt könnyű Szegeden megtanulni vezetni, de megérte

Az egyetemi éveim alatt találkoztam a Golf Autósiskolával, ahol egyből az ugrott be, hogy mennyire fiatalos a kommunikáció. Szinte minden rendezvényünkön kinn voltak, meséltek a lehetőségekről, kedvezményeket osztottak, szóval tényleg azt láttam, sokkal nyitottabbak egy sima Facebook hirdetésnél. Mivel egyetemre jártam, és a tanulás mellett dolgoztam is, nem túl sok szabadidőm volt újrakezdeni a vezetést. Pont emiatt választottam a gyorsított tanfolyamot, azt reméltem, minél hamarabb a kezemben tarthatom majd a jogosítványomat.

Előzetes vezetési tapasztalataim nem voltak, ezért tényleg a nulláról kellett kezdenem a Golf Autósiskolánál. Stresszes volt, de tényleg! Bár tele voltam önbizalommal, amikor beültem a kormány mögé, az oktató, Kati néni egészen erőteljes stílusban osztotta az utasításokat, én pedig csak néztem, hogy most mi történik. Idő kellett hozzá, hogy megszokjam, de rá kellett jönnöm: újdonsült mentorom a világ egyik legjobb oktatóinak az egyike.

Néha kanyarodás után a mai napig visszhangzik bennem Kati néni kérdése, hogy kicsi, zöld és kattog: mi az? Természetesen a maga egyedi módján így hívta fel rá a figyelmem, ha elfelejtettem kikapcsolni az irányjelzőt, és egy-egy agresszív sofőr láttán néha a mai napig kiszámolom, hány másodpercet nyert csupán egy veszélyes manőverrel az a sofőr, aki éppen több szabályt megszegve előzött meg.

De emellett sok száz másik intelem jut eszembe a legváratlanabb helyzetekben, például az is biztosan egész életemben kísérni fog, hogy meddig kell mennem, ha jobbra hátra szeretnék parkolni, sosem felejtem el, hogy a vezetés nem vicc, itt tényleg életekről van szó, és a mai napig mosolygok azon, hogy Kati néninek több Facebook profilja is van, amivel imád trollkodni különböző oldalakon – de persze sosem vezetés közben!

A remek felkészítésnek köszönhetően egy éve vettem kézhez jogosítványomat, de nem tartozom azok közé, akik rutintalanok: munkámnak is köszönhetően már 30.000 km-t vezettem le balesetmentesen, és biztos vagyok benne, hogy a megszerzett tudásnak köszönhetően ez a szám még sokszorosára fog nőni.

Köszönöm, Kati néni és köszönöm, Golf Autósiskola!

/Róbert a Golf Autósiskola kérésre írta meg a levelet./

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb