Kikapcs

Október 17-én újra Bárka Kézműveskikötő várja a látogatókat Szegeden

Az október 3-ai sikeres kézművesvásárt követően 17-én újra megnyitja kapuit a Bárka Kézműveskikötő Szegeden, a Fokán. Ha szereted a gyerekkorunkat idéző, minőségi hagyományőrző termékeket, és egyedi, különleges holmikat vásárolnál, mindenképp ott a helyed a következő vásáron.

Mocselini Rudolf, a rendezvény főszervezője (ő egyébként a Szegedi Hídivásár alapítója és főszervezője) a Szeged365.hu számára elárulta, hogy ő maga is meglepődött azon, hogy az első kézművesvásár mekkora látogatottságot hozott, szép számmal jelentek meg a kiállítók a rendezvényen, és nagyon sok szegedi is kilátogatott a Fokára.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő Facebook oldala

A vásár változatos és színes kínálata elnyerte a helyiek tetszését, nagyon sokan családdal együtt vettek részt az eseményen, Mocselini Rudolf azt is elmondta, hogy a legnépszerűbb portékák közé a kosarak, mézeskalácsok, ékszerek és a fafaragások tartoztak. Az már csak a hab a tortán, hogy ennek a vásári kavalkádnak a Tisza part ad otthont, mely utánozhatatlan hangulatával fantasztikus élményt biztosít az egész eseménynek, remek helyszín egy jó kis piknikhez.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő Facebook oldala

Azt szeretem ezekben a rendezvényekben, hogy az emberek szóba állnak egymással, egy közösséget alkotnak. Amikor kint voltam a téren örömmel láttam, hogy rengeteget beszélgettek: megálltak, szóba elegyedtek a másikkal, jól érezték magukat együtt. Azt gondolom, hogy ez egy fontos eleme a rendezvénynek, hogy ne csak a piacról, a vásárlásról szóljon, hanem arról, hogy együtt az emberek jól érezzék magukat. Ezt a közösségépítést nagyon fontosnak tartjuk. – mesélte Mocselini Rudolf

Fotó: Bárka Kézműveskikötő Facebook oldala

Sőt, a szervezők a Kézműveskikötőnél nem állnak meg, a jövőben szeretnék bővíteni a repertoárt egy másik tematikus vásárral is, mégpedig egy régiség vásárral.

Váltásban lenne a két rendezvény, az egyik héten Kézműveskikötő, a másik héten Antikkikötő néven elindítanánk minőségi termékekkel, kiállítókkal egy antik vásárt. Itt minden megtalálható lesz, ami valóban régiségnek számít. Ez nem arról szól, hogy túladjunk megunt, használati tárgyainkon, hanem olyan termékeket jelentetnénk meg, mint értékes festmények, dísztárgyak, régmúltat idéző dolgokat, régi korok emlékeit. Az első Antikkikötő megrendezését október 24-re tervezzük.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő Facebook oldala

Érdemes tehát a Fokára szombatonként kilátogatni, hiszen amellett, hogy értékes kézműves és antik tárgyakhoz juthat a műértő közönség, részese lehet egy nagyon jó kis összetartó közösségnek is. Ne felejtsd, október 17-én kézműves vásárral, október 24-én pedig antik vásárral vár a Foka!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb