Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ma még megnézheted A fából faragott királyfit a színházban

Ma még elcsípheted a Szegedi Kortárs Balett előadását a színházban, egy remek kis vígjátékkal folytatódik a Szemrevaló Filmfesztivál a Belvárosi Moziban, és szuper koncertekkel várnak a szegedi kávézók is. Ha egy izgalmas csütörtök estére vágysz, segítünk megtalálni a legjobb programot!

BUJDOSÓ TRIÓ A GRAND CAFÉBAN

Ma 19:30-tól remek zenés előadás szemtanúja lesz a Grand Café közönsége: érkezik a Bujdosó Trió! Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan. „Bizánci szörf dzsesszként” jellemzett zenéjük egyebek közt magyar, közel-keleti, latin elemeket ötvöz, melyeket gyakran repetitív zenei szerkezetekre építenek.

BUDAPEST MEZŐSÉG BAND KONCERT ÉS TÁJHÁZ A FONÓ KLUBBAN

A Budapest Mezőség Band egy több generációból álló táncház zenekar, aminek gerincét a magyarpalatkai zene adja. Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is kevés kivételt eltekintve főleg táncházakat vállalnak, mert a népzenénknek legfontosabb láncszeme, hogy tánc alá muzsikáljanak. A rendezvény 19:00 órakor kezdődik.

FREEPONG A COOL CLUBBAN

Néhány évvel ezelőtt a Cool Clubban rendezték Szeged első sörpong meccseit. A szórakozóhely most egy különleges eseménysorozattal teszi lehetővé a gyakorlást bárki számára, ahol a részvétel ingyenes, ráadásul a sörponghoz való eszközöket ajándékba adják 2 korsó sör mellé!

HOLNAP RAJTOL AZ 1984 A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. Ott jártunk a darab sajtófotózásán, gyere és csemegézz velünk George Orwell kiváló darabjából.

ISMÉT MŰSORRA TŰZI A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFIT A SZEGEDI KORTÁRS BALETT

Bartók Béla halálának 75. évfordulójára emlékezve nyolc év után ismét műsorára tűzi Juronics Tamás nagy sikerű koreográfiáját, A fából faragott királyfit a Szegedi Kortárs Balett. A darabot – részben új szereposztással – a Szegedi Nemzeti Színházban és a Várkert Bazárban láthatja a közönség kedden, szerdán és csütörtökön 19:00 órától.

SVÁJCI-NÉMET VÍGJÁTÉKKAL FOLYTATÓDIK A SZEMREVALÓ A BELVÁROSI MOZIBAN

A Szemrevaló Filmfesztivál következő előadása 18:00 órától a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című film lesz.

A film az ortodox zsidó fiatalember, Mordeháj Wolkenbruch történetét meséli el. A Mottinak nevezett ifjú eddig mindig kötelességtudóan megtette, amit anyja parancsolt. Most a máme elérkezettnek látja az időt, hogy feleséget szerezzen fiának, és sorra mutatja be Mottinak a szóba jöhető jelölteket. Ekkor azonban a fiú fellázad, és saját útját kezdi járni. Amikor az egyetemen ráadásul beleszeret egy nem zsidó lányba, anyja magán kívül van, Motti viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.
Michael Steiner csupaszív vígjátéka Thomas Meyer Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című könyve alapján készült. A film Svájc jelöltje volt az Oscar-díj “Legjobb külföldi film” kategóriájába.

ÚJ FILMEK IS VÁRNAK A SZEGEDI MOZIKBAN

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

17:00 Óriásláb – Családi bevetés

20:00 Becsületes tolvaj

Balázs Béla terem

18:00 Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba

20:30 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Csőke József terem

16:30 Yakari

19:30 Tenet

CINEMA CITY

18:00 Az új mutánsok

16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 Becsületes tolvaj

19:10 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

17:15, 19:15 Greenland – Az utolsó menedék

20:00 Hab

16:50 Miután összecsaptunk

https://www.youtube.com/watch?v=vEmqM4VNwIE

17:50 Mulan

17:00, 18:00, 19:00, 20:00 Nagypapa hadművelet

20:15 Téboly

19:20 Tenet

17:30 Yakari

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb