Szegedi Arcok

Teljesült a dorozsmai társasházban élők kívánsága: kutyafuttató épül a lakóövezetben

Régi vágya teljesült a kiskundorozsmai társasházak lakóinak, ugyanis hamarosan vadi új kutyafuttató várja majd őket és négylábú kedvenceiket a Jerney utca ABC melletti területen, ahol biztonságosan, a forgalomtól elkerített területen, szabadon játszhatnak, futkározhatnak a kutyák.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Mihálffy Béla, Szeged-Kiskundorozsma önkormányzati képviselője a Szeged365.hu kérdésére elmondta, a dorozsmai lakosok kérésére építették meg a kutyafuttatót, ami kifejetetten a Barátság, Dobos, Jerney utcai társasházak lakói számára jelenthet megoldást arra, hogy legyen egy elzárt, kerítéssel védett hely, ahol teljes biztonságban töltheti együtt az idejét gazdi és kutyája.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A lakosok kérésére összefogtunk képviselőtársammal, – mivel pont a körzetünk határában találhatóak az érintett utcák -, megfeleztük az 1,2 millió forintos beruházás költségeit, és belefogtunk a kutyafuttató megvalósításába. Örömmel mondhatom, hogy a kutyafuttató már majdnem készen áll a használatra. Egy 12X30 m -es területről van szó, ahol az első ütem tervei szerint két padot helyezünk ki, valamint egy kutyagumi kidobására alkalmas kukát. A későbbiekben viszont különböző eszközök kihelyezését is megcélozzuk. Ezek a szabadidős tevékenységekre, játékra alkalmas eszközök a következő években fogják tovább színesíteni a kutyafuttatót. A megfelelő eszközök kiválasztásánál pedig figyelembe vesszük a már megvalósult kutyafuttatók tapasztalatait. – árulta el Mihálffy Béla

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Az önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy a kutyafuttató hírét minden dorozsmai nagy örömmel fogadta, különösen a társasházak lakói, ahol körülbelül 40 kutya él, akik a jövőben napi rendszerességgel használhatják a futtatót. Természetesen a hely nyitva áll minden dorozsmai lakos és kutyája előtt, akik Mihálffy Béla elmondása szerint 1-2 héten belül birtokba is vehetik a várva várt kutyafuttatót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb