Sport

Vigyázz, kész, sprint! Érkezik Szeged legőrültebb futóversenye

Szombaton megérkezik Szegedre az országos CRAZY5K rendezvénysorozat, ahol rövidtávú sprint futáson mérhetik össze gyorsaságukat a résztvevők. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. támogatásával a Szegedi Repülőtéren megrendezett esemény őrült tempóra ösztönzi a versenyzőket: a 200 méteres egybefüggő felfújható akadálypálya után 2 km futás következik, és a végén egy meglepetés akadály is próbára teszi a résztvevőket.

Fotó: crazy5k.com

Eredetileg az Erzsébet Liget adott volna otthont a rendezvénynek, de a járványhelyzet miatt biztonsági okokból áttették a Szegedi Repülőtérre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a több mint 20 000 m2 -es új helyszínen a távolságtartás jobban biztosított. A koronavírus miatt a CRAZY5K versenyszámain is változtatni kellett, most szombaton csak a rövid távú sprint verziót rendezik meg.

A futóversenyre az érdeklődők még a helyszínen is nevezhetnek, hiszen 10:00 és 14:15 között 15 percenként folyamatosan rajtolnak a futók. Ez az esemény tökéletes azoknak, akik a sport szórakoztató, könnyed válfaját részesítik előnyben, ugyanis különösebb felkészülés nélkül teljesíthető minden korosztály számára.

Fotó: crazy5k.com

A CRAZY5K Sprint családok részére is ideális, hiszen nevezni 6 éves kortól és 120 cm magasságtól lehet. Az egybefüggő akadálypálya teljesítése közben mindenki egy kicsit újra gyereknek érezheti magát, miközben kihagyhatatlan élményben részesül.

Forrás: Szegedi Sport és Fürdők

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb