Szegedi Arcok

11 diplomát szerzett Szegeden a Magyar rekorder, akinél több felsőfokú végzettséggel senki sem rendelkezik az országban

- Hirdetés -

Informatikus – könyvtáros, katolikus hittanár, magyar szakos bölcsész, művelődésszervező, média specializációval, de tanult egészségfejlesztést, mentálhigiénét, járt közoktatási vezetőképzésre is, katolikus teológus és ez még csak a töredéke azoknak a területeknek, amiből diplomát szerzett Kapus Krisztián az elmúlt 28 év alatt, aki immáron negyedik alkalommal kaphatta meg a Magyar Rekord Egyesülettől a megtisztelő Magyar rekorder címet, ugyanis az egész országban neki sikerült eddig a legtöbb felsőfokú végzettséget – összesen húsz diplomát- megszereznie, amiből tizenegyet a Napfény városában, Szegeden kapott meg.

Fotó: Kapus Krisztián

Krisztián elmesélte, hogy mindig is sok minden érdekelte, és ez a kíváncsiság, ez a tudásszomj motiválta az iskolái elvégzésében. Szegeden kezdte az egyetemet, az első hét diplomáját itt vehette át. Először a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar – könyvtár szakára járt, de ezzel nem elégedett meg, közben levelezőn elvégezte a Szegedi Hittudományi Főiskola katolikus hittanár szakát is. Rá egy évre már művelődésszervezőként is a főiskola hallgatója lett, rendelkezik orosz nyelv – és irodalom tanár szakos diplomával, plusz szerzett kisebbségpolitikai szakember és stíluskommunikátor végzettséget is.

- Hirdetés -

Mindig találtam valamit, ami az adott szakon kicsit jobban érdekelt, mint amennyit tanítottak belőle, ezért ilyenkor kerestem egy olyan szakot, ahol lehetőségem nyílt jobban elmélyednem ezekben a témakörökben. Gyakorlatilag olyan ez, mint a fának a törzse, ami jelképezi a fő irányt, és amikor jött egy újabb terület, ami felkeltette az érdeklődésem, mindig továbbmentem abba az irányba, mint ahogy egy-egy faágon az újabb kis ágacskák, vagy a falevelek nőnek – árulta el a rekorder, aki a mindennapokban közösségfejlesztéssel foglalkozik, de jelenleg is tanul, a szegedi Gál Ferenc Egyetemen, ahol iskolai mentálhigiéné pedagógus szakvizsgára készül éppen, mellette a Pécsi Tudományegyetem hallgatója is, valamint jelnyelvi tanfolyamra jár, és ma reggel horgászvizsgát is tett.

Fotó: Kapus Krisztián

Elsősorban fontos, hogy legyen meg az érdeklődés, a kellő motiváció, hogy az a bizonyos terület valóban érdekeljen, legyen meg bennem a vágy, hogy megismerjem és megtanuljam. Huszonnyolc év távlatából már szereztem akkora rutint, hogy tudom, a tanulás sikerességéhez mire kell nagyon figyelni: fontos, hogy jól osszuk be az időnket, legyünk személyesen jelen az órákon, hiszen ezt egy könyv vagy jegyzet sem pótolhatja, és ami a legfontosabb, tanulás közben ne hagyjuk, hogy bármi elvonja a figyelmünket. Fontos, hogy megtanuljuk kizárni a külvilágot, és csak az elsajátítandó anyagra koncentráljunk, abban is felismerjük, meglássuk a lényeget.

- Hirdetés -
Fotó: Kapus Krisztián

Krisztián elárulta, hogy munkája során mivel főleg fiatalokkal foglalkozik, elsősorban a pedagógia, az emberismeret, a nevelés, a társadalomismeret, és a közösségfejlesztés területei állnak érdeklődése középpontjában. A tudásvágy mindig egyfajta érdeklődésből ered, amikor felcsigázza valami annyira az embert, hogy mélyebben meg akarja azt ismerni. A Magyar rekorder pedig elárulta, még sok területen szeretne jártasságot szerezni, amíg van, ami kihívást nyújtson számára, hiszen ahogy egyre bővíti ismeretanyagát, megtanulja kicsit más szemmel szemlélni a világot. Amíg teheti, szeretne tanulni.

Ha kíváncsi vagy Krisztián tanulási tippjeire, hallgasd meg a vele készített interjúnkat!

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb