Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: hidegfront érkezik, ezen a napon sütötték a világ legnagyobb pizzáját

Tudod mekkora volt a világ legnagyobb pizzája? És azt, hogy mennyi volt a leghosszabb idő, amennyit emberek az űrben töltöttek? Kíváncsi vagy a vasárnapi időjárásra? Akkor olvass tovább, összeszedtük a legfontosabb vasárnap reggeli infókat!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Brigitta, Birgit, Brúnó, Celina, Cettina, Csák, Galina, Germán, Hont, Lajos, Mária, Pintyőke, Placida, Platina, Sándor, Szelina, Szendike, Tasziló, Tódor, Zelina, Zina, Zinaida, Zinajda – Boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 139 éve David Henderson Houston feltalálta a tekercses filmes fényképezőgépet.
  • 136 éve megszületett Eleanor Roosevelt, a világ első “First Lady”-je. Franklin Delano Roosevelt második világháborús amerikai elnök felesége volt. A XX. században az erős férfiak oldalán álló erős asszonyok már nem rejtőztek el, hanem kiépítették az ország első asszonyának státusát, reprezentációs és karitatív kötelezettségeknek tettek eleget és egyre inkább tért hódítottak a politikában. A “First Lady”-k sorában nagy példaképként továbbra is az első helyen áll Eleanor Roosevelt, aki híres volt politikai és mindenekelőtt retorikai kompetenciájáról. 1945 és 1953 között az Amerikai Egyesült Államok követeként tevékenykedett az Egyesült Nemzetek Szervezetében.
  • 135 éve született Francois Mauriac, Nobel-díjas francia író, A méregkeverő és a Viperafészek írója.
  • 131 éve jött világra Schlosser Imre labdarúgó, edző, korának legnagyobb futballistája. Mai napig magyar csúcstartóként 13-szoros magyar bajnok és 7-szeres bajnoki gólkirály.
  • 58. születésnapját ünnepli Szőke András szentesi származású színész, filmrendező, forgatókönyvíró.
  • 40 éve Leonyid Popov és Valerij Rjumin szovjet űrhajósok világrekordot állítottak fel: 184 napot töltöttek az űrben.
  • 33 éve megsütötték a világ legnagyobb pizzáját, amely 94 248 szeletből állt. Lorenzo Amato és Louis Piancone készítette a Floridai Havana-ban. A pizza területe 930 négyzetméter volt és az átmérője 43 méter. Súlya  20 tonna. A 94,248 szeletet több mint 30,000 néző ette meg.

HIDEGFRONT ÉRKEZIK SZEGEDRE

Esővel és széllel érkezik meg az igazi lehűlés Szegedre, a hőmérsékletek 10 és 15 fok között alakulnak az előttünk álló napokban, a Napot pedig szinte alig látjuk majd az égen az előrejelzés szerint.

TOVÁBB SZÉPÜL A GERGŐ LIGET

Elkészült a Gergő Ligetben található kis híd rekonstrukciójának első szakasza, osztotta meg hivatalos Facebook oldalán az immár Tisza-Maros Ösvény néven futó pihenőhely újdonsült üzemeltetője, Jakab Guszti.

ISMERJ MEG EGY IGAZI DIPLOMA-REKORDERT!

Informatikus – könyvtáros, katolikus hittanár, magyar szakos bölcsész, művelődésszervező, média specializációval, de tanult egészségfejlesztést, mentálhigiénét, járt közoktatási vezetőképzésre is, katolikus teológus és ez még csak a töredéke azoknak a területeknek, amiből diplomát szerzett Kapus Krisztián az elmúlt 28 év alatt, aki immáron negyedik alkalommal kaphatta meg a Magyar Rekord Egyesülettől a megtisztelő Magyar rekorder címet, ugyanis az egész országban neki sikerült eddig a legtöbb felsőfokú végzettséget – összesen húsz diplomát- megszereznie, amiből tizenegyet a Napfény városában, Szegeden kapott meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb