Sport

Nagyot hajrázott a Szegedi KE: csaknem 10 pontos hátrányról gyűrte le a Diósgyőrt

Vasárnap is csikorogtak a csukák az Etelka soron: délután egy órakor első mérkőzésén debütálhatott ősszel az egykoron magyar válogatott Kovács Andrea vezette Szegedi KE. Az igen fiatal kerettel bíró szegedi lányok a hosszú kényszerszünet után hatalmas elszántsággal vethették magukat a küzdelembe. Nagy igyekezetükben egymást múlták felül, és a Váradi – Horváth – Balatoni trió vezérletével végül 54:52 arányban csikarták ki a győzelmet.

ELEMI HÉVVEL JÁTSZVA SZERZETT ELŐNYT A SZEGED, ÁM A VENDÉGEK HIGGADTABB KOMBINÁCIÓKKAL FORDÍTOTTAK A SZÜNETIG

Jól indult az összecsapás: Tóth Gabiék elsősorban higgadtabb közeli megoldásokkal, pontosabb büntetőzéssel kerekedtek az A – csoportos Diósgyőr másodvonalas fiókcsapata fölé, de a negyed végére Frindt és Bacsó révén, lerohanásból egalizáltak a piros mezesek (12:12). A pauzáig vezető úton sebességet váltva hatpontos előnyt építettek fel a borsodiak (12:18). Horváth Grétáék ugyan remek védekezéssel próbálták lassítani ellenfelüket, de a szünetig még így sem sikerült igazán közel mászniuk (23:26). A folytatásban Perényi szerzett labdája után Ódry rohant a befejezett ziccerig, ám Tóth Viktor jól reagálta le a feltoltabb védekezést, és a lassabb ritmusban felépített támadások után kezdtek ismét meglógni a vendégek. A faultpárbajból is a látogatók jöttek ki jobban: 7 percig nem tudott mezőnykosarat dobni a Szeged, így a gyilkos tempókkal operáló vendégek 9 ponttal léptek meg (27:36), és a különbözet az utolsó etapig sem csökkent relevánsan (31:38).

CSAPATKÉNT JÁTSZVA FORDÍTOTT A SZEGED, ÉS JÓL REAGÁLTÁK A FAULTPÁRBAJ FESZÜLTSÉGÉT IS

A zárásra nagyon felpörögtek az események: Finsztál 1+2 – je után ugyan még próbálták visszaverni a közelgő fergeteget Oláh Fruzsiék, Perényi tempója után már a lányok is elhitték: lehet keresnivalójuk (28:32). A hangulat a tetőfokára hágott: Perényi Lídia és a mindössze 15 éves Balatoni Zoé megoldásai után egalizált a hazai csapat, majd Nyilas Enikő 3. gólpasszából ugyancsak Perényi csente vissza az előnyt 27 perc után (44:43). A fináléban biztos kézzel büntetőzött a csapat, és kellően laza csuklóval jöttek a befejezések is. Nyílt a finis: Váradi labdaszerzése után újfent Perényi igazíthatta be a játékszert (52:49), ám Frindt triplával ugrasztotta talpra a vendég kispadot! (52:52). Az utolsó szó a magukat nagyon kihajtó szegedieké volt: Kovács Andi időkérése után a 4 asszisztját rittyentő Nyilas kapta el Balatoni ütemét, aki bizony bevágta a meccsdöntő középtávolit (54:52). Kataklizmikus összecsapáson győzött a Szeged!

AMATŐR NBI/B ZÖLD CSOPORT Szeged KE – DVTK Miskolc U23 54- 52 (12-12, 11-14, 8-12, 23-14) Szeged KE: HORVÁTH G. 10, Ódry K. 2, Pálfi N. -, PERÉNYI L. 11, Vér V. -, Tóth G. 6, VÁRADI N. 7, BALATONI Z. 13, Nyilas E. 2, Finsztál Zs. 3. Edzők: Kovács Andrea, Földi Alexandra.

Kovács Andrea: Ezt a győzelmet a játékosok mellett kolléganőmnek, Földi Alexandrának külön köszönöm, aki tavaly a legnehezebb időszakokban – volt belőle bőven – is tartotta a lelket a játékosokban. Szandi, aki lehetetlennek tűnő helyzetekben is talált megoldást. Kiváló, izgalmakkal teli szezonkezdő mérkőzés volt, ahol mindkét csapat győzelmet érdemelt volna.

Tóth Viktor : Gratulálok a Szegednek, nagyot küzdöttek. Nagyon érződött a csapatomon az összeszokottság hiánya, és kulcsszituációkban rossz döntéseket hoztunk.

Hosszas nekifutás után a lányok, a fiúkhoz hasonlóan a 3. fordulóban debütálhattak. A végeredmény is hasonlóan ízlett: mint ismeretes, a SZEDEÁK Jászberényben vitte a prímet egy 22 pontos simázással (89:67).

Forrás: Szegedi KE FB, hunbasket.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb