Közélet

Agresszív kutyák a Göndör soron – a lakók a tettek mezejére lépnek

Ahogy korábban már írtunk róla Olvasónk beszámolója alapján, emberre támadó kutyák, elhagyott szemétkupacok, és kétes eredetű tűzesetek borzolják továbbra is a Göndör sor közelében lakók kedélyeit. A probléma pedig minden esetben a környéken tanyát verő hajléktalanokhoz vezethető vissza. Az ott élők megelégelték az áldatlan állapotokat, és elhatározták, kezükbe veszik az ügyet.

Schweickhardtné Éva, Olvasónk, aki korábban már jelezte részünkre, hogy a környéken szabadon garázdálkodnak a hajléktalanok agresszív kutyái, és aki azóta is az ügyet felkarolva annak megoldásán tevékenykedik, a Szeged365.hu kérdésére beszámolt az újabb fejleményekről. Elmondta, korábbi cikkünk megjelenése óta a Göndör sori lakók meglátogatták Petőfitelep önkormányzati képviselőjét, Szénási Róbertet, és a segítségét kérték a veszélyes, emberrel, állattal agresszíven viselkedő kutyák miatt, akik félelemben tartják a helyieket. A képviselő biztosította a lakókat arról, hogy lépni fog az ügyben, azonban a környékbeliek már nem tudnak tovább várakozni, ezért a tettek mezejére léptek.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Úgy döntöttünk, hogy bejelentéssel, illetve feljelentéssel fogunk élni a szegedi önkormányzati hivatalban a jegyzőnél, és a rendőrségen is. Alátámasztva az ott lakók panaszait levelünkben képekkel és videóval is illusztráljuk a kutyák támadó fellépését. Ezt terv szerint csütörtökön juttatnánk el az előbb említett hivatalokba, addig is aláírásgyűjtést indítottunk többek között a Facebook-on, a petőfitelepi és a szegedi kutyásokat összefogó csoportokban, illetve állateledel boltokba is eljuttattam az ívet. Az aláírásgyűjtő ívvel a környéken házról házra megyek, hogy minél többen csatlakozzanak azok közül, akiket napi szinten érint a probléma. Úgy látom, már most bőven 50 felett van az aláírók száma, és ez csütörtökig csak több lesz. Utána pedig várunk, meglátjuk, hogy ennek a két levélnek lesz -e eredménye.” – tudtuk meg Évától

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Az elvadult, szabadon kószáló kutyák pedig nemcsak a Göndör sor problémáját képezhetik: a két állat átjár a Fokára, ott is könnyen gondot okozhatnak, arról nem is beszélve, hogy kóborlásaik során nagyobb területet bejárnak, így akár az új uszoda és a kézilabdacsarnok megnyitásával a létesítmények látogatóit is veszélyeztethetik.

A Göndör sort érintő helyzettel kapcsolatosan megkérdezésünkre Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, folyamatban van az ügy megoldása: “a múlt héten egyeztettem több helyi lakóval, a városüzemeltetési irodával, rendőrséggel, jegyzővel, és jogászokkal is, haladunk a megoldás felé.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb