Sport

Nem lassíthatnak a szegedi focisták: többfrontos menetelés vár rájuk

Már itt dübörög az őszi szezon hajrája. Bár a legutóbbi bajnoki fordulóban Ódor Máté parádéja után a Vasas fordítani tudott (3:1), emelt fővel hagyhatták el a pályát a srácok. Ez bizony erőltetett menet lesz, de vaskosan: jelenleg két hazai meccs a fiúkra. Jövő vasárnap 17 órai kezdettel az Ajka elleni derbi következik, utána szerdán a Gyirmót érkezik Szegedre.

A KUPÁBAN EGY RÉGI FÉNYÉT KERESŐ, EGYKORON ELSŐOSZTÁLYÚ BUDAPESTI CSAPAT VÁR A SZEGEDRE

A klub továbbra is számít a B – közép vezérelte fergeteges szurkolásra, felhívja a lelátó harcosait, jöjjenek minél többen a Szent Gellért Fórum küzdőtereire, így egy szívként dobbanva lehetséges a hat pont otthon tartása! Még egy “bónuszmegmérettetés” vár a fiúkra a közeljövőben: a Veszprém elleni söprés (5:0) után a 7. fordulóban most budapesti III. kerületi TVE lesz a szegediek ellenfele a 64 között. A továbbjutás egy meccsen dől el és a fővárosi együttes a pályaválasztó. Remélhetőleg ugyanolyan búbánatosan hangzik majd az óbudaiak keserédes szlogenje a meccsen: “hajráá kerület, eeeső becsület

TAVALY A KUPA 9. FORDULÓJÁIG JUTOTTAK A FIÚK

A párosításokat az M4 Sport élő adásában sorsolta ki Szekeres Tamás, hétszeres MK-győztes illetve Tököli Attila, háromszoros kupagyőztes. A 64 – es mezőnyben minden NB I-es és NB II-es csapat talpon van még, de a kiemelés miatt az élvonalbeli együttesek nem találkozhatnak még egymással. A 32 közé jutásért a III. kerületi TVE-vel találkozik a szegedi gárda, amely együttes az NB III. Nyugati csoportjában szerepel, akár csak a korábbi ellenfél, a Practical VLS Veszprém. A mérkőzést október 28 – án rendezik meg.  Az ellenfél mérlege igen impozáns, kézlegyintéssel semmiképpen nem intézhető el: a harmadosztályú bajnokságban 12 meccséből 11-et megnyerve listavezető. Az óbudaiak a MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Balmazújvárosi FC-t 4:0-ra győzték le idegenben. Emlékeztetőül tavaly a sorozatban a  Nyíregyházát és a Vasast is búcsúztatta a csapat, és a 9. fordulóban végül a Dorog volt a végállomás

A csapatkapitány, Germán Tamás reakciója: “Érdekes mérkőzés lesz az biztos. Toronymagas esélyese az NB III. Nyugati csoportnak és magabiztosan vezetik is a tabellát. Szinte NB II-es kerettel rendelkeznek. Úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk továbbjutni és újra egy NBI-es csapatot Szegedre hozni.

A 6. forduló Veszprém elleni “mészárlást” élőben közvetítette a szeged365.hu, abból a masszív performanszból ezúttal is meríthet a gárda:

Forrás: szeged-grosicsakademia.hu, Szeged – Csanád Grosics Akadémia FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb