Mindenmás

1,7 millió forintot csalt ki egy szegedi jósnő áldozatából, aki anyagi jólét reményében fordult a médiumhoz

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki jósnőként bemutatkozva a sértett bizalmába férkőzött, majd becsapta. Pontosan 1,7 millió forintot csalt ki áldozatából, aki anyagi jólét reményében fordult segítségért hozzá.

A vádirat szerint a vádlott egy telefon eladása során ismerte meg a sértettet, akinek már ekkor is álnéven mutatkozott be. A vádlott már az első alkalommal felismerte, hogy a sértett hiszékeny, könnyen befolyásolható személyiség, ezért kis idő múlva, hogy pénzt csaljon ki tőle, előbb telefonon, majd személyesen felvette vele a kapcsolatot.

Fotó: origo.hu

Miután a vádlott a sértett bizalmába férkőzött, felajánlotta neki, hogy jóstehetsége révén anyagi jóléthez juttatja. Ehhez a vádlott szerint csak annyi kell, hogy a sértettnek egy kis ideig pénzt kell adnia neki. A sértett 2019. január és március között négy részletben 1,5 millió forintot adott át a vádlottnak, amelyet részben személyi kölcsönök felvételéből fedezett. Miután több pénzt már nem tudott szerezni, egy idő után a vádlott megelégedett azzal is, ha a sértett bevásárolt neki a boltban vagy egy mobiltelefont adott át neki.

Fotó: 70140.8b.io

A vádlott sem munkaviszonnyal, sem megélhetést biztosító egyéb jövedelemmel nem rendelkezett, a sértettől kapott pénzből fedezte kiadásait, amit soha nem szándékozott visszaadni.

A vádlott a sértettnek 1,7 millió forint kárt okozott, amely az eljárás során sem térült meg. A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb