Mindenmás

Napi pakk, kedd: esős napra ébredünk Szegeden, köss nyakkendőt, mert ma van a nemzetközi Suit up! nap

Esős, szürke és hideg keddre kell készülni, szóval semmiképp se hagyd ma otthon az esernyőt. Vagy épp az öltönyt: ma van ugyanis az Így jártam anyátokkal című sorozat Barney Stinsonjának tiszteletére a nemzetközi Suit up! nap. A legfinomabb reggeli mellé ma is összekészítettük már neked a legjobb napindító infókat.

MA ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT

Ede, Kálmán, Ében, Edgár, Eduárd, Edvárd, Edvarda, Fatima, Fatime, Jagelló, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Káleb, Romulusz, Teofil – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 113 éve született Dajka (Dayka) Margit, Kossuth-díjas színésznő, a Macskajáték, a Szindbád és az Égig érő fű főszereplője.
  • 99 éve jött világra Yves Montand olasz származású francia filmszínész, sanzonénekes és politikus, A félelem bére szereplője.
  • 95 éve Granthamben megszületett Margaret Thatcher brit politikus, aki Nagy-Britannia első női miniszterelnöke volt. Margaret Hilda Thatcher Roberts 1979-től 1990-ig volt miniszterelnök. Tanulmányait Oxfordban a Sommerville College-ben végezte, kutató kémikusként kezdte pályafutását 1947-ben egy Iparvállalatnál. 1953-tól bírósági ügyvéd, 1959-től konzervatív parlamenti képviselő volt. 1961-től a társadalombiztosítási és nyugdíjügyi minisztérium parlamenti titkáraként, 1964-től az ellenzéki árnyékkormány pénzügyi, energiaügyi, szállítási és oktatási szóvivőjeként dolgozott. 1970 és 1974 között az oktatási és tudományi ügyek minisztériumának, 1975 és 1990 között a Konzervatív Pártnak, 1975-től 1979-ig az ellenzéknek volt a vezetője. 1979-től 1990-ig miniszterelnök volt, majd lemondása óta a “Nincs Visszatérés Csoport” elnöke, a Királyi Kémiai Társaság tiszteletbeli tagja.
  • 79. születésnapját ünnepli Paul Simon amerikai énekes, zenész, az egykori Simon and Garfunkel tagja.
  • 73 éve született Szegeden Mary Zsuzsi énekesnő, az 1968-as Táncdalfesztivál fődíjas és közönségdíjas győztese.
  • 67 éve Samuel Bagno szabadalmaztatta a betörés elleni ultrahangos riasztót.
  • 58 éves Kelly Preston színésznő, az Ikrek, a Nekem 8 és a Gotti sztárja, John Travolta felesége.
  • 38. születésnapját ünnepli Ian Thorpe ausztrál úszó, aki a legfiatalabb férfi úszóvilágbajnok lett 1998-ban. 14 évesen lett világbajnok. Beceneve: Thorpedo, Thorpey Az első sportoló, aki hat érmet nyert egyetlen úszó világbajnokságon, valamint az első ausztrál, aki 5 aranyérmet nyert egy olimpián.
  • 37 éve Amerikában bemutatták az első kereskedelmi forgalomba szánt mobiltelefonokat.
  • 35 éve az A-Ha a Take On Me című dalával első lett az amerikai slágerlistán. Korábban ilyen eddig még nem fordult elő, hogy egy norvég zenekar végezzen az élen.
  • 11 éve ma tartják a nemzetközi Suit up! (Öltönyt fel!) napot. Barney Stinson, az Így jártam anyátokkal (How I met your mother) című sorozat egyik szereplőjének tiszteletére, aki mindig, mindenhova öltönyben, nyakkendőben megy. A sorozat rajongói minden év október 13-án szépen kiöltözve jelennek meg bárhol, ahol egyébként is lennének.

ESŐS KEDDRE ÉBREDÜNK

Nem tetszett a hétfői időjárás? Akkor a keddi sem fog! Ugyanúgy esni fog az eső, ugyanúgy marad majd a borongós idő, annyi különbséggel, hogy egy kicsit hidegebb lesz.

MÁR AZ ÚTLEVÉL PÓTLÁSA IS INTÉZHETŐ OTTHONRÓL

Bővül a www.magyarorszag.hu oldalon elérhető elektronikus szolgáltatások köre: már a lakcímváltozás bejelentése, az elveszett eSzemélyi igazolvány, a jogosítvány és az útlevél pótlása is intézhető személyes megjelenés nélkül, ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható

HALLOTTÁL MÁR A SZEGEDI ZSENIKLUBRÓL?

A hétvégén hatalmasat pörögtetek a 20 diplomás Kapus Krisztián történetén, de ez még nem minden, képzeljétek egy konkrét zseniklub is van Szegeden! Ismerjétek meg a Mensa-sokat, akik intelligenciája olyan magas, hogy azt csupán az emberiség legfeljebb két százaléka mondhatja el magáról.  

NEM ÁRT FERTŐTLENÍTENI A MOBILODAT

Akár 28 napig is fertőzőképes maradhat az új koronavírus a bankjegyeken, mobiltelefonok képernyőin és még a rozsdamentes acélon is, ausztrál kutatók szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb