Közélet

Napi összefoglaló: saját kezükbe vették a lakók a Göndör sor ügyét, 44 újabb megbetegedés megyénkben

A petőfitelepi lakosok saját kezükbe vették a Göndör sori kutyák ügyét. A vírus 48 órával fertőzhet az első tünetek megjelenése előtt, 44 fő betegedett meg a megyénkben az elmúlt 24 órában, és országosan 14 fő hunyt el. Öröm az ürömben: vadonatúj fotóriporttal vizsgáltuk meg az igazi ősz szeszélyes arcát, Szegeden pedig már pénteken elkezdődhetnek az érettségi vizsgák.

A PETŐFITELEPIEK KÉT HIVATALOS SZERVNÉL ÉLTEK FELJELENTÉSSEL, ÉS ALÁÍRÁSGYŰJTÉSBE KEZDTEK

Ahogy korábban már írtunk róla Olvasónk beszámolója alapján, emberre támadó kutyák, elhagyott szemétkupacok, és kétes eredetű tűzesetek borzolják továbbra is a Göndör sor közelében lakók kedélyeit. A probléma pedig minden esetben a környéken tanyát verő hajléktalanokhoz vezethető vissza. Az ott élők megelégelték az áldatlan állapotokat, és elhatározták, kezükbe veszik az ügyet.

AZ OPERATÍV TÖRZS TÁJÉKOZTATÓJÁN KIDERÜLT: A FERTŐZÉS 48 ÓRÁVAL A TÜNETEK ELŐTT FEJTI KI HATÁSÁT

A koronavírus a tünetek megjelenése előtt 48 órával már fertőzhet – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

TARTÓSAN 1000 FÖLÖTT AZ ÚJ MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA, MEGYÉNKBEN ENYHE CSÖKKENÉS FIGYELHETŐ MEG

Az elmúlt 24 órában 1173 mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 38 837 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 968 főre emelkedett, 11 037-en pedig már meggyógyultak. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 1418 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 154-en vannak lélegeztetőgépen.

A HÉTEN STARTOLNAK AZ ŐSZI ÉRETTSÉGIK

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka Szegeden is, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

BEROBBANT AZ ŐSZ: FRISS ÉS ROPOGÓS FOTÓRIPORTUNK SZEGEDRŐL

Igazi londoni időjárás köszöntött ma ránk Szegeden, kicsit borongós, kicsit szürke most körülöttünk minden, de városunk így sem veszít semmit a szépségéből, szeretjük, az időjárás bármilyen is legyen. Ismerd meg Szeged kicsit komorabb, felhősebb őszi pompáját Szabó Dávid kollégánk képeivel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb