Mindenmás

Megint közel 100-an próbáltak illegálisan az országba jutni, a rendőrök egy embercsempészt is lekapcsoltak

Csongrád-Csanád megyében 87 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

SZEGED KÖRNYÉKÉN IS..

Az egyenruhások október 13-án 0 óra és 24 óra között 7 esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szatymaz, Makó és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman afgán, ketten marokkói, négyen líbiai a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: MTI

DE CSANÁDPALOTÁN IS TÖBB TUCAT BEVÁNDORLÓ PRÓBÁLKOZOTT

A tegnapi nap folyamán a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban 45 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét 2020. október 13-án 6 óra 45 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben 45 határsértőt találtak megbújva. A török sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen 27 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb