Szegedi Arcok

Kirúgták a biztonsági őrt, aki nem engedte be a látássérült férfit vakvezető kutyájával egy szegedi plázába

Egy újonc biztonsági őr kötött bele abba a látássérült férfiba, aki vakvezető kutyájával együtt szeretett volna bemenni egy szegedi plázába. Az atrocitás következtében a biztonsági őrt azonnal elbocsátották állásából.

Megállított, hogy nem mehetek be a kutyámmal, de először nem is tudtam, hogy ki beszél hozzám. Azt hittem, hogy egy vásárló. Aztán ordítva azt szajkózta, hogy nem lehet bemenni kutyával, menjek ki. Pedig Elvisen nagy betűvel szerepel, hogy vakvezető. Aztán azt is mondta, hogy vegyem az ölembe a 32 kilós kutyát. – mesélte el Kurucsai Szabolcs az őt ért atrocitást a Borsnak, majd hozzátette, a legjobban a stílus és a hangnem esett neki rosszul. Korábban nem is volt hasonló problémája, ezért érte váratlanul az eset, hiszen a magyar jogszabályok szerint vakvezető kutyával bárhova be szabad menni.

Fotó: Kurucsai Szabolcs Facebook oldala

Az ügyben a biztonsági cég szakmai vezetője is megszólalt, aki elmondta, általános szabály, hogy nagytestű kutyák nem jöhetnek be az épületbe, de természetesen ez alól a vakvezető kutyák kivételt képeznek. Elmondta, a biztonsági őr szakmailag rosszul mérte fel a helyzetet, s ezért az állásával fizetett.

Azóta Kurucsai Szabolcs is felvette a biztonsági céggel a kapcsolatot, és megegyeztek, hogy a férfi a jövőben érzékenyítő előadást fog tartani a biztonsági cég alkalmazottjainak.

Forrás: borsonline.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb