Közélet

Egy szegedi óvodában és két középiskolában, valamint a börtönben is ott lapul a koronavírus

Lassan, de biztosan sétálunk bele a koronavírus-járvány második hullámába, ami úgy tűnik kicsit komolyabb lesz, mint az első. Amellett, hogy a világ minden táján jelen van, nem csak a családokhoz, hanem gazdasági társaságokhoz, sportegyesületekhez, egészségügyi és oktatási intézményekhez is bekúszott. Nincs ez másként Szegeden sem, ahol többek között egy óvoda, két középiskola és a börtön is érintett. Lássuk hát a legfrissebb adatokat:

EGY SZEGEDI ÓVODA ÉS KÉT KÖZÉPISKOLA ÉRINTETT JELENLEG, ISKOLAŐRÖK EGYETLEN INTÉZMÉNYBEN SEM TARTÓZKODNAK

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya ma reggel írásban feltett kérdésünkre, ami azt kívánta firtatni, hogy jelenleg hány bölcsődét, óvodát általános és középiskolát hálózott már be a koronavírus Szegeden, illetve, hogy van-e már olyan intézmény, ahol iskolaőr szolgálatot látna el.

Válaszukban megtudtuk, hogy:

  • Szegeden jelenleg egy óvoda 2 csoportjában van rendkívüli szünet, illetve két középiskola 3 osztályban tantermen kívüli, digitális munkarend van érvényben.
  • Valamint fény derült arra is, hogy továbbra sincs olyan köznevelési intézmény Szegeden, amelyben iskolaőr látna el szolgálatot.„
  • Elmondták, hogy a Kormány valamennyi köznevelési intézmény számára létszámarányosan biztosított érintésmentes, digitális hőmérőket, ezek segítségével valósul meg a kötelező testhőmérséklet-mérés október 1-jétől.
  • Emellett a legnagyobb intézményekben hőkamerás kapukat is telepítettek. Leírták ezen felül azt is, hogy a 431/2020. Korm. rendelet szabályozza, hogy kik léphetnek be a köznevelési intézményekbe. Ez biztosítja azt, hogy csak a munka szempontjából valóban szükséges mozgás jöjjön létre az épületekben.
Fotó: koronavirus.gov.hu

EKÖZBEN A BÖRTÖN FALAI KÖZÖTT 24 FERTŐZÖTTET TARTANAK SZÁMON

Ezután a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát kérdeztük arról, hogy mi a helyzet jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtönhöz tartozó intézményekkel.

Kiderült:

  • A Szegedi Fegyház és Börtön Nagyfán található III. objektumában 23 fogvatartott és a személyi állomány 1 tagja (összesen 24 fő) igazolt COVID-19 fertőzött.
  • A 23 elítélt jelenleg a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában, Tökölön tölti a kötelező karantént. Jelenleg valamennyien tünet- és panaszmentesek. A személyi állomány tagjának orvosi vagy kórházi ellátásra nincs szüksége, jelenleg otthonában, karanténban van.
  • A Szegedi Fegyház és Börtönben az eljárásrend szerint folyamatos a teljes felület- és eszközfertőtlenítés.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb