Mindenmás

Napi pakk, szombat: hűvös lesz a nap, ma is lesz kézműves kikötő Szegeden, ezen a napon volt először Oktoberfest

Igazi októberi szombatra ébredünk, a takarón túl szürkeség és hideg vár csak kint, na meg egy kézműves vásár és egy teljesítménytúra is. Ma ünnepli szülinapját Eminem és Kimi Räikönnen is, és ezen a napon tartották meg először az Oktoberfestet! Sör helyett azért kezdd kávéval a napot, és természetesen a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Hedvig, Alajos, Ambos, Ambró, Hédi, Ignác, Kont, Leó, Leon, Lionel, Mályva, Margit, Margita, Margitta, Rezső, Rolf, Rudolf, Rudolfina, Salamon, Salvador, Zelinda, Zolna – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 767 éve megszületett Szent Ivó, a jogászok védőszentje.
  • 217 éve született Deák Ferenc, akit kortársai “a haza bölcsé”-nek neveztek megfontoltsága és tisztessége miatt.
  • 210 éve először rendeztek Oktoberfestet Bajorországban. A bajor királyság München város összes polgárát meghívta Ludwig koronaherceg és Therese von Sachsen-Hildburghausen esküvői ceremóniájára és az azt követő ünnepségre. A müncheni városfal melletti réten nagyszabású lovasversenyt hirdettek az esküvő alkalmából. Azóta hívják a mezőt Theresienwiesé-nek (Terézia-mező).
  • 132 éve először jelent meg a National Geographic Magazin az újságosoknál.
  • 106 éve jött világra Jerry Siegel képregényszerző, Superman megalkotója.
  • 105 éve New Yorkban megszületett Arthur Miller amerikai drámaíró, Az ügynök halála alkotója.
  • 89 éve adócsalás miatt elítélték Al Caponét, aki 11 évet kapott, de 1939-ben szabadon engedték.
  • 48. születésnapját ünnepli Eminem.
  • 41 éves lett Kimi Räikkönen finn autóversenyző, a Forma-1 2007-es világbajnoka.

IGAZI OKTÓBERI SZOMBAT VÁR RÁNK

Elázni pont ugyanúgy nem fogsz szombaton, mint megizzadni: felhős és szürke lesz a hétvége első fele, és bár a hét leghűvösebb napjának ígérkezik, nem lesz olyan baromi hideg sem.

Hajnalban Szegeden is számítani kell ködre, és kifejezetten csípősen, mindössze 4-5 fokos hőmérséklettel köszönt ránk a szombat. Napközben rövid időre előbújhat majd a nap, de jellemzően felhős és szürke lesz a szombat, a hőmérséklet mindössze 10 fok köré melegszik majd.

ISMÉT VÁR A KÉZMŰVES KIKÖTŐ

Az október 3-ai sikeres kézművesvásárt követően 17-én újra megnyitja kapuit a Bárka Kézműveskikötő Szegeden, a Fokán. Ha szereted a gyerekkorunkat idéző, minőségi hagyományőrző termékeket, és egyedi, különleges holmikat vásárolnál, mindenképp ott a helyed a következő vásáron.

SPORTOLNÁL EGY NAGYOT? IRÁNY A SZIKI TELJESÍTMÉNYTÚRA!

Október 17-én Sziki Teljesítménytúra és Csamangó Gábor Emlékfutás várja a sportolni vágyókat. A 20 éves Sziki Teljesítménytúra idén először egészül ki a Csamangó Gábor Emlékfutással is, a hirtelen és fiatalon elhunyt futó emlékének tisztelegve.

ÚJABB LAKÓVAL GAZDAGODOTT A VADASPARK

Hosszú utat tett meg Akeno, a walesi határ közelében található Chester állatkertjében született fiatal indiai orrszarvú bika, míg átutazva Európán megérkezett Szegedre, az új otthonába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb