Sport

Dobos Áron giga-góljával győzte le a Szeged az Ajkát

Dobos Áron bal lábas, felső sarkos bombagóljával győzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az Ajka ellen a labdarúgó NB II 12. fordulójában. A félidőben a hazaiak vezettek, majd egyenlítettek a vendégek, de Dobos gólja mindent eldöntött: Szegeden maradt a három pont.

https://www.facebook.com/szegedifutball/videos/3496655883728973

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 2–1 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1264 néző. Vezette: Nagy Róbert (Tőkés, Sinkovicz)
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Oláh G., Jovanovics – Dobos Á. (Rózsahegyi, 90+1.), Germán (Varga Sz., 36.), Kóródi (Gajdos, 58.) – Grumics (Takács T., 58.). Vezetőedző: Dobos Barna
Ajka:
 Horváth D. – Görgényi, Kenderes, Heffler T., Rétyi – Szekér, Soltész – Csizmadia Z., Nagy I., Stoiacovici (Lakatos, 57.) – Zamostny (Tóth P., 57.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Jovanovics (38.), Dobos Á. (89.), ill. Csizmadia Z. (76.)

https://www.facebook.com/szegedifutball/videos/3522745017771494

Az igencsak foghíjas kerettel Szegedre érkezett Ajka ellen az első félidőben a Szeged dominált, és Jovanovics találatával meg is szerezte a vezetést a hazai alakulat. A szünet után nem mondhattuk, hogy érdemtelenül, de azért váratlanul egyenlített az Ajka, amely egy szöglet utáni fejesből talált a hazai kapuba. Ám erre volt egy igazán ütős válasza a Szegednek: előbb Gajdos még a kapus Horváth Dániel lábába lőtt közelről, ám a 89. percben Dobos Áron ballal a jobb felsőbe tekerte a győztes gólt.

Dobos Barna: Sajnálom, hogy nem játszottunk jól, de a győzelem kárpótol minket. A vezetés után az Ajka többet kockáztatott, de ezt nem tudtuk kihasználni. Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítmény pedig javulhat még.

Kis Károly: Két ellentétes félidőnk volt: az elsőben nem találtuk a meccs ritmusát, de a szünetben átalakítottuk a játékot. Ezután kiegyenlített volt a meccs, majd a gólunk után úgy éreztük, meg is nyerhetjük, de egy hibánkat kihasználta a hazai csapat. 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotók: Szeged-Csanád GA

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb