Közélet

Napi összefoglaló: a második hullám elhúzódhat, de mérséklődik a fertőződés üteme

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a kórházi férőhelyek és az egészségügyi személyzet optimális elosztása kapcsán folyamatos az egyeztetés, egyes helyek már telítődtek. 33 honfitársunktól kellett ma elbúcsúznunk, megyénkben azonban mindössze 31 fő új koronavírusost fedeztek fel az elmúlt 24 órában. Gyerekkorunkat idézné meg a Szegedre látogató Presser – féle padlás, ma van a testvérek világnapja.

NÉHÁNY EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY MÁR MOST TÚLTELÍTŐDÖTT

Bár egyre csak gyarapnak a járványtagadó csoportok, és a többek között a maszkhasználat miatti intézkedések is mutatják a pszichés csüggedést, érdemes résen lenni . “Nem szabad belefáradnunk a világjárvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk” – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

ENYHE CSÖKKENÉST MUTAT ORSZÁGSZERTE, ÉS MEGYÉNKBEN A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA

Sajnos 1474 újabb magyar honfitársunknál mutatták ki az új koronavírus-megbetegedést (COVID-19), ezzel  46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14088-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

MINDEN KOROSZTÁLYT MEG FOG SZÓLÍTANI A PRESSER – FÉLE PADLÁS

Igazi nagyágyú ballag Szegedre: november 20. után láthatja a szegedi közönség a Nagyszínházban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter klasszikusát, A padlást. A félig mese, félig musical 9-99 éves korig a nézők kedvence, egyszersmind a legsikeresebb magyar musical. A szegedi feldolgozás Méhes László rendezésében kerül színpadra, a mai olvasópróbával kezdetét vette a próbafolyamat.

TESTVÉRI ÖSSZETARTOZÁS AZ OLIMPIAI ARANYON IS TÚL

Igazán összetartó testvéreket látni ritkaságszámba megy, együtt is sikereseket pedig kuriózum. A két extraklasszis egy időben ért a csúcsra is: a 2018 – as phjongcsangi téli olimpián, 5000 m -es távon győztek rövidpályás gyorskorcsolyában. Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoang- ot a ma tartott testvérek világnapja alkalmából kérte interjúra a csalad.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb