Közélet

Bevásárolta magát a Szeged Plaza tulajdonosa a Waberer’s-be, de meg akarja szerezni a Budapest Airport-ot is

Terjeszkedik Jellinek Dániel a Szeged Plaza tulajdonosa, aki elképesztő ütemben bővíti hazai és nemzetközi üzleti portfólióját, ő és az amerikai Stryker család cégcsoportja, az Indotek Group bevásárolta magát a Waberer’s International Nyrt. szállítmányozó cégcsoportba, de feltett szándéka a Budapest Airport megszerzése is.

A Budapesti Értéktőzsdén megjelent friss közlemény szerint az Indotek most a logisztikai Waberer’s International Nyrt. 24 százalékát vette meg, az eddigi 72 százalékos tulajdonos londoni Mid Europa Partners LLP-től. Valójában a nagybefektető maradék 47,99 százalékával is az Indotek sáfárkodhat. A fennmaradó pakettre ugyanis olyan kétoldalú opciós szerződés született, amellyel jövő márciusig Jellinek megveheti, a Mid Europe pedig eladhatja a pakettet, és addig is az Indotek értékesítheti a csomagot harmadik felek számára.

Fotó: index.hu

Mint azt a Telex.hu Jellinek Dánieltől az ügylet hátteréről megtudta, ő egykoron, 2008-ban is azzal lett sikeres, hogy követeléseket vett, illetve stresszhelyzetben levő cégek ingatlanjait vásárolta fel olcsón. 2020-ban is erre gyűjtött össze jelentős pénzösszeget, és ebből a pénzalapból keres feljavításra váró cégeket, eszközöket.

Fotó: hvg.hu

Az üzletember a logisztikai cégben egyfajta természetes fedezést is lát. Mivel sok plázája van, ha az offline kereskedelem erős, akkor ezek jól működnek, ha azonban a vírus miatt megint az online kereskedelem felé terelődik át a forgalom, akkor több szállítmányozásra lesz szükség. A befektető elmondta, hogy a 24 százalékos csomaggal hosszabb távon számol, de nem tör irányító részesedésre.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb