GasztroNem kategorizált

Elhozta az élelmiszerek Oscarját a Mayer Szörp

Rangos nemzetközi elismerést söpört be a Szegeden is kapható, de budakeszi székhelyű szörpmanufaktúra. A frissen nyilvánosságra hozott Great Taste Awards eredményei szerint a Mayer Szörp termékei minden esetben elnyerték a bírák tetszését, sőt a magyar vásárlók körében is felettébb népszerű újításuk, a Chilis málna egyenesen két csillagot kapott.

MI IS AZ A GREAT TASTE AWARDS?

Az élelmiszerek Oscar-jának is nevezik a Londonban megszervezett versenyt, a Great Taste Awardsot, ahol közel 400 bíráló részvételével nagyjából 2 hónapnyi kemény munkával választják ki a világ legjobbnak ítélt ételeit, élelmiszereit és – többek között – szörpjeit. A nyertesek számára adott pecsét, a csillag jelképezi azt a minőséget és azt befektetett energiát, amelyek ezeket a termékeket a nagy átlag fölé helyezi. Erről a versenyről hozott el hat termékkel összesen hét csillagot a Mayer szörp, méghozzá az alábbi termékekkel:

  • Mayer Prémium Chilis málnaszörp (két csillag)
  • Mayer Prémium málnaszörp (egy csillag)
  • Mayer Prémium eperszörp (egy csillag)
  • Mayer Jeges tea (egy csillag)
  • Mayer Prémium mangószörp (egy csillag)
  • Mayer Prémium feketeribizli szörp (egy csillag)

A díjazott termékeken túl érdemes még kipróbálni az egres és a fahéjas szilva ízeket is, és jobbnál jobb szirupokat és Ice Tea koncentrátumokat is előállítanak. A londoni kiváló fogadtatás azért is számít nagy dolognak, mert bár a magyar szörpversenyeken eddig is szép eredményeket értek el Mayerék, most a nemzetközi szinten jelen lévő, prémium kategóriás termékekkel szálltak ringbe, nem is akárhogy! Az eredmény a manufaktúra munkáját, sok éves befektetett energiáját, a magas minőségre való folyamatos törekvését igazolja: a nemzetközi zsűri tulajdonképpen díjesővel jutalmazta a Mayer Szörp termékeit.

DE KIK IS MAYERÉK?

A Mayer Szörp 2015-ben alakult Budakeszin. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben – saját receptek alapján – csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét. 

A Mayer Szörp finomságait Szegeden a Barber Caféban és a Levendula Kézműves Fagylaltozóban is meg lehet kóstolni, de természetesen rendelhetsz tőlük webshopon keresztül is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb