Mindenmás

Napi pakk, hétfő: szeles lesz a hétfő Szegeden, mától sátorállítás miatt zárva a Sportuszoda

Öltözz rétegesen, mert leviszi a hajad a szél ma Szegeden, de legalább esőtől nem kell tartani. Egy ideig nélkülöznöd kell a sportuszoda hullámait, és ma ünnepli a születésnapját Rózsa Jánostól Janicsák Vecáig egy sor kiváló ember. Készíts egy kiadós reggelit, és kezdd a hetet a Szeged365 legérdekesebb infóival!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Nándor, Alárd, Berény, Federika, Ferdinánd, Fernandó, Frida, Friderika, Izsák, Joel, Laura, Lauretta, Lora, Lorella, Lorett, Lúciusz, Pál, Pável, Péter, Pető, Pósa – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 158 éve született Auguste Lumiére francia kémikus, aki testvérével szabadalmaztatta a mozgófilm vetítésére alkalmas kinematográfot, az első film (A vonat érkezése) elkészítője.
  • 89. születésnapját ünnepli John le Carré, angol író, aki kémregényeiről ismert. 1950-től a brit hírszerzésnél dolgozott, az itt szerzett tapasztalatai és ismeretei alapján kezdett írni. Ismertebb művei: A kém, aki bejött a hidegről, The Night Manager – Éjszakai szolgálat, A panamai szabó, Suszter, szabó, baka, kém.
  • 83 éve született Rózsa János, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, filmproducer, érdemes művész, Halász Judit férje.
  • 81 éves lett Sándor Pál, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, a Régi idők focija és a Ripacsok alkotója.
  • 80 szál gyertyát fúj ma el Sir Michael Gambon ír színész, aki Albus Dumbledore volt a Harry Potter filmekben.
  • 73 éve született Bánsági Ildikó, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 73 éve először lehetett mérkőzéseredményekre fogadni Magyarországon, elindult a Totó játék.
  • 40 éves lett Peller Anna szinkronszínész, színésznő, énekesnő.
  • 31. születésnapját ünnepli Janicsák Veca Fonogram-díjas énekesnő.

SZELES LESZ A HÉTFŐ

Érdemes rétegesen öltözködni, mert a hét első napján viszonylag szeles idővel számolhatunk, a hajnali hideget követően is csak 13-14 fokig melegszik majd a levegő.

EGY SZŰK HÉTRE BEZÁR AZ USZODA

Október 19 és 25 között újra felállítják a sátrat a Városi Sportuszoda felett, így ez időre bezár az uszoda.

EGY HÓNAP MÚLVA JÖN A PADLÁS

Igazi nagyágyú ballag Szegedre: november 20. után láthatja a szegedi közönség a Nagyszínházban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter klasszikusát, A padlást. A félig mese, félig musical 9-99 éves korig a nézők kedvence, egyszersmind a legsikeresebb magyar musical.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb