Mindenmás

Visszatérhet az ujjlenyomat – olvasó az Iphone 13 – ban, avagy mire jó a maszk

Az emberek kisvártatva már bőszen markolhatják és vihetik az új iPhone 12-ket, amelyek ráadásul a forradalmi 5G technológia mellett szinte minden alkalmazásában villámként segítik majd az alma – fanokat. A jövőre nézve viszont már egy megosztóbb újítás is kiszivárgott: visszatérhet az ujjlenyomat – olvasó az Iphone 13 – ban.

A MASZKVISELÉS HÍVTA ÉLETRE AZ UJJLENYOMAT – OLVASÓ IRÁNT MEGNÖVEKEDETT IGÉNYT

Az ujjlenyomat azonosítókat 2017 – től hagyta ki az újabb Apple telefonokról. A Touch ID helyét a Face ID vagyis az arcfelismerés váltotta ki, mára azonban az a sajnálatos helyzet állt elő, hogy igen gyakorivá és nem kevés helyen kötelezővé vált a maszkviselet, ami akadályozza az arcfelismerést. Egy megbízhatónak tekintett kiszivárogtató, most olyan információval állt elő, hogy a készülő iPhone 13-ben visszatér az ujjlenyomatos felismerés. Ha ez igaz, vélhetően egy kijelző alá épített leolvasó lesz, mivel erre már szabadalma van az Apple-nek és a cég termékeinek kedvelői gyakorlatilag az iPhone X óta várják. Mielőtt zárnánk soraink ábécé sorrendben leírunk pár márkát, amelyek már árusítanak kijelző alá épített ultrahangos ujjlenyomat -olvasós telefont: ASUS, Huawei, Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Samsung, Xiaomi.

BETÖR AZ 5G

Egyelőre az 5G körül forog a világ, és az eddig elérhető sebesség más dimenzióján. A világ megújul: drága lesz az új iPhone 12 és viszonylag drága HomePod mini is, lesz mire költeni Karácsonykor a szegedi alma-fanek megmaradt pénzét. Az 5G technológia is helyet kapott az Apple legújabb telefonjában – derült ki a keddi esti bemutatón, melyen a cég vezérigazgatója, Tim Cook parádézott a kaliforniai cég cupertinói főhadiszállásán.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb