Mindenmás

58 millió forintnyi kábítószert foglaltak le a röszkei határátkelőn

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 53 éves koszovói férfival szemben, aki 58 millió forintnyi kábítószert próbált meg Magyarország területére hozni.

A férfi egy koszovói honosságú busszal október 17-én nem sokkal hajnali fél 5 után jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámvizsgálatot végző pénzügyőrök az autóbusz csomagterében, 9 darab fehér színű zsákban, paprika növény közé rejtve, vákuumos és fóliás csomagolásban bruttó 23 320 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

Ezeket a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság készenléti szolgálata lefoglalta. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a vizsgált  anyag kábítószernek minősül. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja az 58 millió forintot.

A terhelt őrizetbe vételét követően, az eljárást a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól átvette a KR NNI szegedi osztálya. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását.

Forrás/Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb