Mindenmás

Napi pakk, kedd: tetszeni fog a mai időjárás, mától elérhető az ingyenes, influenza elleni védőoltás

Napsütötte őszi keddre ébredünk Szegeden, mától elérhető az ingyenes, influenza elleni védőoltás. Ezen a napon született az első horrorfilmsztár, Drakula magyar származású megtestesítője, Lugosi Béla, de ma ünnepli születésnapját Level 42 énekes-basszusgitárosa is. Indíts egy újabb napot a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Vendel, Artemon, Artúr, Aurélián, Cintia, Citta, Délia, Gyoma, Hont, Irén, Iringó, Kleopátra, Saul, Szindi, Szintia, Vendelina, Vitális – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 466 éve megszületett Balassi Bálint, a magyar reneszánsz költészet kiemelkedő alakja. Líráját a szerelem, a vitézi élet, Isten és ember viszonya ihlette. Szerelmes verseit a Júlia- és Coelia-ciklus tartalmazza. Mint végvári katona a latinon, németen és lengyelen kívül, ismerte a török irodalmat is.
  • 166 éve született Arthur Rimbaud francia költő, a szimbolizmus képviselője.
  • 137 éve látta meg a napvilágot Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész, Drakula megtestesítője.
  • 120 éve átadták a pesti Duna-parti villamosvonalat. Az akkor épülő Erzsébet híd hídfőjét kötötte össze az Akadémia terével.
  • 75. születésnapját ünnepli Ric Lee, a Ten Years After dobosa.
  • 71 éve először jelent meg a Nők Lapja.
  • 67 éves lett Katona Klári énekesnő.
  • 62. születésnapját ünnepli Mark King, a Level 42 zenekar basszusgitárosa és énekese.

SZERETNI FOGOD A KEDDI IDŐJÁRÁST

Kicsit olyan lesz a keddi időjárás Szegeden, mint amilyen a hétfői volt, csak pár fokkal melegebb. Esőre nem, enyhe szélre és sok-sok napsütésre viszont számíthatsz majd a Napfény Városában.

Kedden még többet fog sütni a nap, mint tette azt hétfőn, reggeltől estig nagyon szép késő őszi időjárás érkezik a Tisza partjára. A reggeli 5 fokról egészen 15-17 fokig melegszik majd a levegő, térségünket elkerülik majd az ország más részén jelentkező széllökések is.

MÁTÓL ELÉRHETŐ AZ INGYENES, INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁS

Október 20-ától már elérhető a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni térítésmentes védőoltás.

SZINTÉN OLTÁS, SZINTÉN JÓ HÍR

Szegeden is dolgozott az a szakember, akinek nagy szerepe volt annak a koronavírus-vakcinának a létrehozásában, amely jelenleg már a gyártósoron van, és várhatóan novemberben engedélyeztetik az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelettel a készítmény forgalomba hozatalához.

KECSKEMÉTNÉL LEZÁRTÁK A LASSÍTÓSÁVOT AZ M5-ÖSÖN

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, a 85-ös km-nél a Kecskemét-nyugat csomópontban felújítás miatt a lassítósávot és a kihajtóágat lezárták, ezért nem lehet lehajtani az 52-es főút irányába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb