SportSzegedi Arcok

Ifjú titánként a sztárok között: Rea Barna Portóban is hozzátett a MOL – PICK Szeged játékához

Így, a breszti meccs előtti körömrágós órában érdemes megemlékezni a nehéz a helyzetben több szerephez jutó fiatalokról is, akik bizony nemzetközi porondon is remekül vizsgáztak. A portói meccsen 10 hiányzó mellett szerepet kapó Rea Barnabás is, és egyből zseniálisan, pincérszerűen adott bejátszást Rosta Mikinek, aki szerencsére bebrusztolta a MOL – Pick Szeged utolsó találatát. Élményeiről az utanpotlassport.hu -nak nyilatkozott.

17 ÉVESEN MÁR EURÓPA ÉLMEZŐNYÉBE CSÖPPENT A MOL – PICK SZEGED EGYIK LEGNAGYOBB TEHETSÉGE

A koronavírus – járvány miatt a második Bajnokok Ligája mérkőzésére is tartalékos, soha nem látott összeállításban utazott el a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kielce elleni háromgólos vereségnél is már kilencen hiányoztak, további egy fő kiesése után pedig Portóban sem jött össze a kékeknek a bravúr (19–25). Mégis akadt pozitívuma a találkozónak: a nemzetközi porondon is bemutatkozott, ráadásul gólpasszt is adott a klub 17 éves, saját nevelésű játékosa, Rea Barnabás. Az ifjú reménység elmondása szerint azt is fantasztikus élménynek tekintette, hogy elutazhatott példaképeivel, az pedig, hogy pályára is tudott lépni, már csak hab volt a tortán.

Fotó: Sólya Eliza (pickhandball.hu)

REA FOLYAMATOSAN MONITOROZZA A SZTÁROK MINDEN MOZDULATÁT, IGYEKSZIK ELLESNI A TRÜKKÖKET

Állítása szerint folyamatosan tanul, ellesi a trükköket a világsztároktól, akikre minden kulcsszituációban lehet számítani, és rutinjukkal egyengetik az ifjú tehetségek útját. Rea is ebből igyekezett valamennyit visszaadni, szinte önkívületben hajtotta ki pillanatait a pályán, és Rosta Miki befejezését is harsányan szurkolta ki. Rea szerint azért fizikailag és taktikailag egészen más súlycsoport a BL, de a csapattagok kezdettől fogva azt az érzetet keltették benne, mintha mindig is a gárda részét képezte volna. A fiatal irányító főleg a hasonló poszton pörgő Zsitnyikovtól és Canellastól tudja ellesni a fifikás megoldásokat, de természetesen Jonas Kallmann rutinja is aranyat ér számára. Pastor mester a legszigorúbb az NB1/B – ből most szükségszerűen feljátszó spílerrel: úgy védekezésben mint támadásban rengeteget farag a nyár óta felnőttekkel edző Rea játékán. Szó, ami szó: Rea számára a MOL – Pick Szeged még inkább a jövőt jeleníti meg, az NB1/B – s négybe jutásról szövögetett terveivel zárta interjúját.

PORTÓBAN HŐSIESEN HELYTÁLLTUNK A CSONKA CSAPATTAL

Egy kis emlékeztető a portugál túráról: a csapat hét koronavírusos és három sérült mellett, soha nem látott felállásában érkezhetett Portóba. A meccs nem indult rosszul: Canellas “one man show – ja” után 2:2 – ig fej – fej mellett haladt a két csapat, ám aztán zsinórban öt gólt ragasztott a hazai gárda, a pauzáig pedig maradt is a különbség (15:10). A második felesben megemberelték magukat a srácok, és végeredményben mindössze 1 fával bukták a játékrészt (25:19).

Forrás, fotók: pickhandball.hu/utanpotlassport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb