Kikapcs

Így parádézik a Móra-park vadonatúj szökőkútja lakossági techno-ra

Beindult a fantáziánk: Nagy Sándor alpolgármester adta hírül, hogy elindult a Móra-park vadiúj óriás-szökőkútjának tesztüzeme, amely a 110 fúvóka mellett egy csilivili fényjátékot is tud ezentúl. A kommentelőink egyik fele imádta, a másik fele utálta, egy valamiben viszont rengetegen egyet értettek: a neon színű fényjáték a legvadabb 90’s rave és techno party-k hangulatát hozza. Adta magát, hogy kipróbáljuk, milyen lenne elektronikus zenei klasszikusokra pörgetni a fényjátékot!

ILYEN LESZ MAGYARORSZÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB SZÖKŐKÚTJA

Röviden: vagány.

Bővebben?

Másfél milliárdos beruházás (ebben nem csak a szökőkút van benne), víztakarékos rendszer, 110 fúvóka, fényjátékra is képes lámpák, feszített víztükör, szóval, egy igazi látványorgia vár ránk. Mielőtt fejest ugranál a lenti videókba, nézz rá a reggeli cikkünkre, így állnak most a dolgok a Móra-parkban:

…ÉS HOGY MILYEN LENNE LAKOSSÁGI TECHNO-RA? PRÓBÁLJUK KI!

Három klasszikust pattintottunk a Nagy Sándor féle videó alá, mindhárom egy-egy olyan party-himnusz, amelyre a maga idejében ordas nagy megőrülés volt a szegedi éjszakában. Hogy az önkormányzat milyen muzsikát tervez a fényjátékhoz, még nem tudni, a Szeged365 szerkesztőségében első blikkre – alkalmazkodva a neon színű, kicsit technokrata stílushoz – nekünk ezek ugrottak be tinikorunk legvadabb éjszakáiról:

Scooter – I’m raving (1996)

Elsőként a Scooter-féle I’m raving-re próbáltunk rá, már csak azért is, mert a jó öreg H.P. és csapata már kétszer is járt Szegeden, egyszer a SZIN-en (Te szent ég, mi volt ott…), egyszer pedig a Deja Vu Fesztiválon. Az I’m Raving a srácok 1996-ban megjelent kislemeze, az első a Wicked! című albumukról. A dal anno különlegességként hatott, ugyanis az addigi gyors tempójú happy hardcore és rave stílusú számaikkal ellentétben lassabb tempóra váltottak. Az “I’m Raving” egészen nyugis hangulatot áraszt, éppen ezért klappol ennyire a vadonatúj szökőkúthoz:

Dr Motte feat WestBam – Sunshine (1997)

A ’97-es Love Parade betétdalát két ikon követte el, az underground körökben karistoló Dr Motte és az akkoriban mainstream világsztárnak számító WestBam. Akkoriban nem volt a Sunshine nélkül buli Szegeden, síppal (dobbal, nádi hegedűvel) és kukás dzsekivel, of course. Egy korszak, egy életérzés és egy szökőkút… mit szólnátok hozzá, így, ezzel a hangszereléssel?

Darude – Sandstorm (1999)

Ville Virtanen, avagy Darude, az egy slágeres finn EDM – félisten örökre letette a névjegyét az 1999-es Sandstorm-mal, ami címéhez méltóan igazi homokvihart csinált az ezredforduló szegedi bulijaiban, 2000 környékén nem volt Sing Sing party, amin Just Inn vagy Dusán ne tette volna fel ezt a korongot.

Totális libabőr, nálunk ez az abszolút nyerő szökőkút ügyben:

A kérdés már csak egy: ha rajtatok múlna, mi szólna a fény – és vízjáték mellé a Móra-parkban?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb