Közélet

Szigorít a kormány: maszkot kell viselni a szabadtéri rendezvényeken péntektől

Bekeményít a kormány, a sporteseményeken és a „szabadtéren megtartott gyűléseken” is kötelező lesz a maszk viselése – írja a frissen megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva a 24.hu és az Origo.hu. A rendelet szerint az október 23-ai eseményeken már maszkban kell lenni, ahogy a hétvégi Fradi-Újpesten is, ahova körülbelül 20 ezer embert várnak.

KÖTELEZŐ A MASZK A MEGMARADT RENDEZVÉNYEKEN

A Magyar Közlönyből kiderül az is, hogy a rendezvények szervezőinek figyelmeztetni kell a részvevőket a kötelező maszkviselésre, és ha valaki nem hajlandó hordani, akkor el kell távolítani az eseményről. A fenti rendelet alól kivételt képeznek a játékosok és a bírók, illetve a rendezvények felszólalói. A rendeletet nem lesz nehéz betartani holnap Szegeden, gyakorlatilag október 23. ide vagy oda, semmiféle városi megemlékezést nem hirdettek meg a piros betűs ünnepre. Kisebb események persze lesznek, ezeket természetesen érinti a rendelet:

A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOK MÉG SZIGORÚBBAK

Néhány környező ország a csütörtöki napon ennél jóval szigorúbb korlátozásokat vezetett be. Szlovéniában egy hétig bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, a vendéglátóhelyeket és a szállodákat, néhány kivétellel pedig az óvodákat és a diákotthonokat. Szlovákiában hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országban érvényes lesz. A legszürreálisabb továbbra is Genova városa, ahol tilos beszélgetni (!) az utcán:

Forrás: 24.hu, Origo.hu, Magyar Közlöny

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb