Mindenmás

Tök jó kert és manó falu – őszbe borult a sándorfalvi iskola

Tök jó kert és manó falu – őszbe borult a sándorfalvi iskola. A Pallavicni Sándor Általános Iskola kertjében elterülő kiállítás idén rendhagyó módon került az épület elé. A manók, bábok, tökfejek, apró kis madárházak és dekorációk korábban mindig az udvarra kerültek ki, most azonban a járványhelyzetre való tekintettel ez is változott. Az alkotásokat amelyeket összesen 12 osztályközösség készített ezúttal az egész település megcsodálhatja.

ÖKÖ MANÓK A HÁZBAN

Öko Manó minden évben ellátogat a sándorfalvi iskolába, hogy környezettudatosságra nevelje a gyerekeket. Ezúttal a tanárok kérése az volt, hogy a nebulók és szüleik természetes, vagy újrahasznosított anyagokból készítsenek házat a manónak, ahol éjszakára nyugovóra térhet. A gyerekek papírból, gyurmából, illetve természetes anyagokból még a manót is megformázták, így a kis házikókat be is lakták már az apró lények.

FACSEMETÉK A TISZTA LEVEGŐÉRT

Szintén az előkert díszévé váltak azok a facsemeték, amiknek ültetésében szokás szerint az elsős diákok vettek részt. Így idén 12 hársfacsemetével szépült meg a Pallavicini Sándor általános Iskola előkertje. A fákat a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül szerezte be az intézmény, az ÖKO szakkör tagjai az iskola udvarán is szépítette- zöldítette a környezetet a faültetéssel.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola őszi környezetvédelmi napjainak legfontosabb célkitűzése az egészségmegőrzés volt, arcmaszk viselésével, távolságtartással, rendszeres kézmosással, gyümölcs-zöldség kóstolással, rendszeres sportolással vigyáztak az egészségükre!

A tanárok és az intézmény vezetői külön köszönik a szülők segítségeit, amelyeknek köszönhetően létrejöhetett ez a tök jó kert és az Öko Manó falu.

Nemrégiben a szeged365.hu is lencsevégre kapott néhány nagyon cuki, őszi dekorációt, ezeket alább szemlélheted meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb