Kikapcs

Szeged365 fotóriport, cukiság edition: fantasztikus őszköszöntő kreálmányok dobják fel a napod Szegeden és környékén

Az ősz pompája, sok-sok éves hagyományai, változatos színei, jellegzetes gyümölcsei és zöldségei elevenednek meg Szegeden és környékén azokban a kreatív alkotásokban, amelyek az utcákra, terekre kihelyezve mosolyt csalnak az arcokra és jobb kedvre derítenek minden arra járót. Török Kornél fotóriporter kollégánk segítségével meglestük a törplakot Szegeden, a tökkompozíciókat Domaszéken és Szentmihálytelken, szüreti életképet Szőregen és maszkot viselő szalmabábokat Dorozsmán.

SZEGED, KECSKEMÉTI UTCA

A Kecskeméti utca egyik fájának tövében található ez a tüneményes kis törplak. A járda melletti törzsön lévő apró ajtók és ablakocskák olyan benyomást keltenek, mintha a Hupikék törpikék egyik epizódja kelt volna életre.

DOMASZÉK

Domaszék hangulatos őszi kompozícióval köszöntötte ezt a csodás, színekkel teli évszakot. A szalmákon elhelyezkedő mosolygós bábuk köré különféle méretű, formájú és színű tököket helyeztek, amelyek a virágokkal tarkítva hirdetik, mennyi szépség rejlik az őszi időszakban.

DOROZSMA

Egyedi, nem mindennapi módon hívja fel a maszkviselésre a figyelmet Kiskundorozsma. A Szeged közeli településen rendkívül fontos és nagy figyelmet kap a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a maszkviselés. Annak érdekében tehát, hogy senki se feledkezzen el minderről, a központban felállított, népviseletbe öltöztetett szalmabábok “szájára” színes kendőket kötöttek.

SZENTMIHÁLYTELEK

Szentmihály központját sütőtökök borították el és tették még hangulatosabbá. A megszépített fa tövében elhelyezett őszi dekoráció a településen élőknek köszönhető, akik apró bábokkal, virágokkal, gyümölcsökkel és zöldségekkel igyekeztek még hangulatosabbá tenni ezt a színes évszakot.

SZŐREG

Szőregen egy jellegzetes őszi képpel köszöntötték az évszakot, a kihelyezett életkép a bor ünnepére emlékeztet, felidézi a szőlő szüretek egyedi, utánozhatatlan hangulatát, amelyet a két népviseletbe öltöztetett bábu tesz még autentikusabbá.

Fotók: Török Kornél, Szabó Dávid, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb