Mindenmás

Hétfőn visszahódítja Szegedet a vénasszonyok nyara

Holnap megtörténik, amiben már csak halkan reménykedtünk: ismét beszökell a Napfény Városába az indián nyár. Azért érdemes rétegesen öltözködni, hiszen a hajnali párával övezett órákban még a harmat megcsípheti a légútjainkat. Egy könnyű pulcsi, széldzseki sem árthat, hiszen a nap folyamán akár 13 km/h – ás szellővel is számolnunk kell.

AKÁR 20 FOK IS LEHET, FRONTHATÁS NEM VÁRHATÓ

Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet a nap folyamán. Már a reggel munkába indulók is kellemes, 11 fokos idővel barátkozhatnak, a kiderülő égbolt alatt 9 órára már 15 Celsiusra nőhet a hőmérő higanyszála, és délután három óra tájékán 20 fokos verőfényt áraszthat a Nap. Körülbelül 5-6 óra is lehet a napsütéses időszak, de estére sem hűl le 14 – 15 fok alá a levegő. Front nem terheli szervezetünket. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat a hajnali alacsonyabb hőmérséklet, továbbá a párás idő kedvezőtlenül hathat az asztmás betegekre. Gyakori tünetként jelentkezhet még a vérnyomás-ingadozás.

Leszel a tudósítónk? Közlekedési vagy egyéb, a többi olvasót érintő infód van? Elcsíptél egy látványos viharfelhőt Szeged felett? Küldd el az általad látottakat szövegben, képben vagy videóban és nyerd meg a Szeged365 Paparazzi játék heti nyereményeit! A beküldött anyagokat Facebook üzenetben vagy az [email protected] mail címre várjuk!

Forrás: idokep.hu/koponyeg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb