Mindenmás

Több, mint 60 határsértővel intézkedtek az elmúlt 24 órában Szeged környékén

A rendőrök október 25-én 0 óra és 24 óra között 15 esetben, összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Zsombó, Röszke, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, palesztin, líbiai, jemeni, szír, afgán, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: blikk.hu

A járőrök tegnap két esetben, további öt határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén. A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 13 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb