Közélet

Napi összefoglaló: rangos elismerést kapott az SZTE, újabb klinikák csatlakoztak a védekezéshez

Az élettelen természettudományokban és az informatikatudományban a legjobb vidéki egyetem lett az SZTE a nemzetközi THE éves felmérése alapján. Egyre több egyetemi klinika száll be a járvány miatt egységesen megvalósuló védekezésbe – derült ki az Operatív törzs tájékoztatóján. Összhallgatói szavazás lehet az egyetemi névváltoztatás ügyében, országos 2291 fertőzött mellett 69 megbetegedést regisztrálhattunk megyénkben.

KÉT TERÜLETEN AZ SZTE BIZONYULT A LEGJOBB VIDÉKI EGYETEMNEK

Több tavalyi helyezésén is javított a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education legfrissebb, 2021-es tudományterületi rangsorán. Az informatikatudomány és az élettelen természettudományok területén a legjobb vidéki egyetem lett, az egészségtudományok területén pedig előrelépett, sőt idén először pszichológia szakterületen is bekerült a legjobb egyetemek közé.

AZ OPERATÍV TÖRZS TÁJÉKOZTATÓJÁN KIDERÜLT: EGYRE TÖBB KLINIKA LÉP BE A JÁRVÁNY ELLENI HARCBA

Az egészségügy felkészült, a védekezés tervszerűen zajlik, mindenki megkapja a számára szükséges “legmagasabb szintű ellátást” – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

AZ SZTE EHÖK ELNÖKE ÖSSZHALLGATÓI SZAVAZÁST INDÍTOTT A NÉVVÁLTOZTATÁS ÜGYÉBEN

Összhallgatói szavazást indított az egyetem névváltoztatása kapcsán az SZTE EHÖK elnöke. A cél hallgatói vélemények széleskörű megismerése. A napok óta tartó hercehurcának lehet, hogy a szegedi diákok vethetnek majd véget?

NAGYJÁBÓL STAGNÁL AZ ÚJ FERTŐZŐDÉSEK ÜTEME, LEGYÜNK ÓVATOSAK

Az elmúlt egy napban 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel  65 933 főre nőtt a hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 69 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy immár 2863 fertőzöttet tartanak számon Szegeden és a környékén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb