Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: a Flensburg helyett a hidegfront jön Szegedre

Már csak két napot kell kibírni hétvégéig, addig is segítünk eligazodni a legfontosabb hírekkel! Ma már egy hidegfront fogja befolyásolni a Szegedi időjárást, az egyetem hallgatói szavazhatnak az intézmény nevéről. Ma ünnepli születésnapját Richard Dreyfuss és Winona Ryder, és ez az a nap, amikor nem lép pályára a Mol-Pick Szeged…

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Nárcisz, Ermelinda, Euzébia, Melinda, Narcissza, Narcisszusz, Némó, Őzike, Teofil, Zénó – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 233 éve Prágában bemutatták a “Don Giovanni” operát. A zenekart Mozart vezényelte, valamint a zongorán is ő játszott.
  • 181 éve Pesten megszületett Steindl Imre építész, műegyetemi tanár, az MTA tagja, az Országház tervezője.
  • 157 éve megalakult a Nemzetközi Vöröskereszt. 1828. május 8-án született Henri Dunant svájci író, aki 1859-ben szemtanúja volt a solferinói ütközet sebesültjei tragikus pusztulásának. Ennek az élménynek a következtében 1860-ban elkezdte létrehozni a Nemzetközi Vöröskereszt segélyszervezetét. A Vöröskereszt napja az ő emlékére minden évben május 8.
  • 153 éve született Győri Ottmár mérnök, a budapesti Wekerletelep egyik tervezője, és első gondnoka.
  • 73 éves lett Richard Dreyfuss, Oscar-díjas amerikai színész, A cápa, A harmadik típusú találkozások és a Hölgyem, Isten áldja főszereplője.
  • 63. születésnapját ünnepli Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész.
  • 61 éve megjelent az első Asterix képregény.
  • 49. születésnapját ünnepli Winona Ryder amerikai színésznő, a Beetlejuice, az Ollókezű Edward, Az ártatlanság kora és a Stranger Things sztárja.

HIDEGFRONT ÉRKEZIK SZEGEDRE

Ködösen és párásan indul majd a csütörtök, ebben semmi meglepő nincs, de napközben egy hidegfront érkezik Szegedre, így estefelé már esőre is számítani kell a térségünkben.

A HALLGATÓK SZAVAZHATNAK AZ EGYETEM NEVÉRŐL

Összhallgatói szavazást indított az egyetem névváltoztatása kapcsán az SZTE EHÖK elnöke. A cél hallgatói vélemények széles körű megismerése. A napok óta tartó hercehurcának lehet, hogy a szegedi diákok vethetnek majd véget?

MA LETT VOLNA A PICK SZEGED – FLENSBURG MECCS

Három újabb MOL – Pick Szeged játékosról derült ki, hogy koronavírusos, így az eredetileg mára kiírt, Flensburg elleni Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad, a jegyeket visszaváltják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb