Sport

A felnőttek között is el – elkapják a fonalat a SZRSE 16 éves tehetségei

A Vidux – SZRSE felnőtt férfi és női részlege is előszeretettel ad bizonyítási lehetőséget az egyesület legifjabb tehetségeinek. A klub nagyobb távlatban gondolkodik: az esetlegesen felmerülő, rutintalanságból adódó hibákat nem vágják egyből a delikvens fejéhez, így a befogadó közegben a tehetség saját ütemében nőhet fel az addiginál sokkal intenzívebb kihívásokhoz.

MÁR NÉGY TEHETSÉG IS KOMOLY SZEREPHEZ JUTOTT A FELNŐTTEK KÖZÖTT

Az új, igencsak hányattatott szezon első fordulóiban Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Bálint Viktória és Somosi Levente is elmondhatta magáról, hogy 16 évesen a felnőtt csapattal játszik, ők osztották meg élményeiket anyaegyesületükkel. A jelenleg U17-es válogatottal edzőtáborozó Szatmári Júlia ebben az idényben kapott először lehetőséget az NB II – es keretben, és bizonyított is, az edzői stáb dicsérte játékát és hozzáállását.

SZATMÁRI JULCSI NÉGY KORCSOPORTBAN IS MEGOLDANÁ A SZEREPLÉST

Szatmári Júlia a Vasas elleni bajnokin debütált, méghozzá az időbeosztások miatt érdekes körülmények között, hiszen a meccs előtt nem volt lehetősége a felnőttekkel edzeni. Julcsi nagyon izgatottan léphetett pályára, de a csapattársak segítőkészsége és a pazar hangulat hamar átsegítette a lámpalázon. Segítség volt persze az is, hogy elsőrangú performansszal mutatkoztak be a lányok egy igen komoly riválissal szemben. A tehetség azóta több edzésen is vállvetve küzdött a felnőttekkel, visszatérő elemként az összetartásokon rendre sziporkázó hangulatot emelte ki: “egész gyorsan egymásra hangolódtunk a társakkal. Szimpatikus, hogy mennyire összetartó a csapat és milyen jó hangulatot tudnak teremteni egy zártkapus meccsen is. A lányok hangereje és lelkesedése plusz erőt ad, és erre szükség is van, hiszen gyorsabb a játék, mint az ifjúságiaknál, ezt főként a Vasas elleni bajnokin éreztem. Jó lenne majd később NB I – ben szerepelni, addig is segítek, ahogy és amikor csak tudok. Érzem, hogy egyre komolyabb így a terhelés, hiszen a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt csapatban is helyt kell állnom, illetve a válogatottban is, de egyelőre bírom a tempót” – zárta szavait a korosztályos válogatott.

AZ IFISTA CSK, NYERS NOÉMI RENGETEGET TANUL FÜRDÖK NÓRIÉKTÓL

Nyers Noémi már az előző szezonban, alig 15 évesen csatlakozott a felnőtt kerethez, ebben az idényben pedig még több lehetőséget is kap, mint tavaly. Sosem felejti el, hogy mennyire izgult a debütáló derbijén. A mára mókamesterré avanzsálódó hölgy mindig félt, hogy hibázik ha pályára küldik, de a nyomasztó görcsösség hamar elmúlt az egymást segítő társak harci szellemében. A meccsdrukk egészséges izgalommá szelídült, a fiatal tehetség elmondása szerint a csapatkapitányként fémjelzett Fürdök Nóra győztes mentalitása, és Nagy Mína alázatossága is követendő példa számára. “Jó lenne egyszer majd olyan fontos szereplőnek lenni ebben a keretben, mint amilyen most Fürdök Nóri, hiszen az ifjúságiaknál én lettem a csapatkapitány, és nagyon tetszik ez a feladat és felelősség. Álomszerű lenne, ha sok korosztályos csapattársammal együtt a felnőtt csapatban játszhatnék majd! Addig a gyorsaságomon mindenképp javítanom kell, hiszen itt pörgősebb a játék, de nem csak fizikálisan kell ezt teljesíteni, hiszen a gondolkodás és a döntéshozatal is gyorsabb a felnőttek között” – nyilatkozta a tehetség.

BÁLINT VIKI FELADÓJÁTÉKA A FELNŐTT MECCSEKEN PALLÉROZÓDIK

Az előző idényben Bálint Viktória is a Vidux – Szegedi RSE keretébe került, idén pedig kezd egyre jobban kibontakozni az NB II-es mérkőzéseken is. Kiemelte a csapat és a teljes stáb családias hangulatát, segítőkészségét, így a lehető legjobb körülmények között ösztönzik őt a fejlődésre. “A csapattársak folyamatosan motiválnak, különösen igaz ez a Fürdök tesókra, akiknek rendkívüli a hozzáállása, példaképként figyelem őket. Ahhoz, hogy még több ponthoz segítsem a csapatot, biztosan javulnom kell a kommunikációban, és jobban kell éreznem őket, hogy kitől mire számíthatok, milyen labdát várnak tőlem feladóként” – összegezte eddigi tapasztalatait.

SOMOSI LEVI FOGADÓPONTJAI A SZOLNOKI RUTINRÓKÁKAT IS MEGLEPTÉK

A férfi NB I-es csapatnál is játszik szélütőként 16 éves röplabdázó, Somosi Levente hétvégén debütált a Vidux-Szegedi RSE szolnoki bajnokiján. Több dicséretet is kapott a társaktól, hiszen a fogadásaiból értékes pontok is születtek. A robusztus tisza – partiak elleni derbi végig nagy élményként maradt meg számára. A felnőttek dinamikája persze itt – ott még erősnek bizonyult az ifjú titán számára, de pontosan ezek az éles szituációk rangadón tapasztalható légkör segítheti őt ugrásszerűen a fejlődésben. Volt egy kis drukk Somosiban a mélyvíz előtt, de remekül szállt be a mérkőzésbe. A járvány által életre hívott tarkaságot mutatva többek között a cirka 20 évvel idősebb Nacsa Gáborral küzdhetett egy célért a találkozón. “Szerintem ebben a keretben mindenkinek vannak olyan erősségei és tulajdonságai, amelyek tiszteletre méltóak, így mindenkitől próbálok valamit ellesni. Látom az edzéseken is, hogy mennyire kitartóak és milyen erősek, ez pedig engem is motivál az egyre keményebb munkára” – mondta a szintén 2004 – es születésű reménység.

Forrás/fotók: SZRSE FB/szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb