Közélet

Durvul a helyzet, hallgatói önkénteseket toboroz az SZTE a koronavírus elleni harchoz

Egyetemista önkénteseket toboroz az SZTE Általános Orvostudományi Kara a COVID elleni harchoz, negyed, ötöd- és hatodéves hallgatók sürgős jelentkezését várják mintavételezésre, napi 8-12 órás szolgálatra. A felhívás oka, hogy a napi nyolcezer teszt elvégzése óriási terhet ró az Országos Mentőszolgálat munkatársaira.

A felhívást Prof. Dr. Lázár György dékán szignójával csütörtökön küldték körbe, mint írják, a toborzás oka az, hogy a “COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró.” A leendő önkéntesek feladata önállóan, védőöltözetben, helyszínre kiszállni és mintát venni, majd azt hűtőtáskában eljuttatni a központba. A mintavételhez szükséges felkészítést az OMSZ területi szervei végzik, az utazáshoz szükséges gépjárművet az Országos Rendőr-főkapitányság adja, a kirendelési tevékenységet az OMSZ irányítja, a térítésmentes szállást és a kosztot az Operatív Törzs biztosítja.

Mint írják, a fentiek napi 8-12 órás szolgálatot jelentenek, a munka nem jár fizetséggel, de beleszámít a tanulmányokba. A negyed, ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók sürgős jelentkezését e-mailben várják a [email protected] címre.

A teljes felhívás így fest:

Tisztelt Hallgatóink!

A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.

Várjuk azon IV., V. és VI. éves hallgatók jelentkezését, akik érvényes vezetői engedéllyel, illetve két éves vezetési gyakorlattal rendelkeznek és a tesztelések végrehajtásában részt vennének.A mintavételhez szükséges felkészítést az OMSZ területi szervei végzik, az utazáshoz szükséges (rendőri jellegtől mentes) gépjárművet az Országos Rendőr-főkapitányság adja, a kirendelési tevékenységet az OMSZ irányítja, valamint a kirendeltségi helytől függően a térítésmentes szállást és élelmezést az Operatív Törzs biztosítja.

A mintavétel-segítő tevékenység 2020. október 29-től indul.

Munkaidő: heti váltásban, hétfőtől péntekig minden nap 8-12 órás szolgálat

Feladatok:

– önállóan, saját vezetésű gépjárművel, védőöltözetben, helyszínre történő kiszállás mintavételi egységgel

– a mintavételt követően a minta hűtőtáskában történő tárolása, majd leadása a központban

– használati eszközök és felszerelések fertőtlenítése

Önkéntes munkájuk természetesen tanulmányaikba beszámításra fog kerülni, az OMSZ által leigazolt távollétet az SZTE elfogadja. Jelentkezésüket a [email protected] e-mail címre várjuk, név – email cím – telefonszám megadásával! Segítő közreműködésüket előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Lázár György

dékán

Forrás: SZTE ÁOK

Fotók: Szabó Dávid – Szeged365, SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb