Mindenmás

Napi pakk, péntek: véget ért az őszi nyár Szegeden, ismét működnek a lámpák az algyői úton

Szép lassan, de beköszönt az igazi ősz Szegedre, és ma este üzembe helyezik az algyői úti csomópont forgalomirányító lámpáit is. Ma ünnepel a Jefferson Airplane énekese, az AC/DC dobosa és az Isteni Diego is, és érdemes megnézni a menetrendeket, mert a következő három napot kicsit megvariálta az SZKT. A reggeli mellé mi már bekészítettük a legfontosabb híreket, kezdd a napod ma is a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Alfonz, Alfonza, Alfonzin, Alfonzina, Arzén, Aszter, Éneás, Fáni, Fanni, Kolos, Kolozs, Pompónia, Roderik, Rodrigó, Stefánia, Stefi, Zenóbia, Zinaida, Zinajda – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 135 éve látta meg a napvilágot Ezra Pound amerikai költő, a vorticizmus megteremtője.
  • 114 éve született Giuseppe Farina olasz autóversenyző, aki 1950-ben a Forma-1 első világbajnoka volt.
  • 81 éves Grace Slick, a Jefferson Airplane énekesnője.
  • 74 éves lett Chris Slade dobos, a Manfred Mann’s Earth Band, az AC/DC, és a The Firm zenésze.
  • Többnek néz ki, de 60. születésnapját ünnepli az Isteni Diego, azaz Diego Armando Maradona argentin labdarúgó, a világ valaha pályára lépő egyik legjobb játékosa. 1976-ban, tíz nappal a 16. születésnapja előtt mutatkozott be első felnőtt klubjában, az Argentinos Juniorsban, utolsó két évében gólkirály lett, így nem okozott meglepetést, hogy a kontinens egyik legnagyobb csapata, a Boca Juniors leigazolta. Maradonára ekkor már Európában is felfigyeltek, világrekordot jelentő 5 millió fontos összegért igazolt az FC Barcelona együtteséhez, melyet két szezonon át erősített, begyűjtve egy Spanyol kupát, a Ligakupát és a Spanyol szuperkupát is. A korábbi rekordját megdöntve 1984 nyarán 6,9 millió fontért vásárolta meg az SSC Napoli. Maradona doppingvétség miatti eltiltása után egy évig a Sevilla FC-t erősítette, majd 1993-ban visszatért Argentínába. Utolsó mérkőzésére 1997 október 25-én került sor, a Boca az ősi rivális River Plate ellen győzött idegenben 2:1-re, Maradona öt nappal később bejelentette visszavonulását. A világ egyik legjobb labdarúgója volt az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején – ugyanakkor a sportág egyik legellentmondásosabb egyénisége a mai napig.
  • 30 éve a francia és brit alagútépítők találkoztak a La Manche csatorna alatt, a vasúti alagút építése során. Ezzel összeért a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő vasúti alagút, más néven a “Csalagút”.

EGY JÓ IDŐRE BÚCSÚT INTHETÜNK A KELLEMES MELEGNEK

A hét utolsó munkanapján jellemzően még mindig felhőkkel találkozunk majd, és bár ideig-óráig kisüt a nap is, a kellemes meleg nem tér vissza Szegedre.

MA ESTE BEÜZEMELIK AZ ALGYŐI ÚTI LÁMPÁKAT

Péntektől újra közlekedési lámpák irányítják a forgalmat az újonnan átépített Algyői úti csomópontnál. Pontosan október 30-án, 19 órakor kapcsolják be a lámpákat, amelyek ezt követően folyamatosan szabályozzák az érintett szakasz forgalmát.

ERRE A HÉTVÉGÉRE KICSIT ÁTSZERVEZI A TÖMEGKÖZLEKEDÉST AZ SZKT

Október 30. és november 2. között a temetők irányába módosulnak a menetrendek és a temetők nyitvatartási ideje is – értesítette lapunkat a Szegedi Közlekedési Kft.

NÉZD MEG A POSTÁD, LEHET TÉGED IS SZŰRÉSRE VÁR AZ SZTE

Mammográfiás szűrést szervez az SZTE Radiológiai Klinika – október 30-án a beutalóval rendelkező hölgyeket várják. Az eseményre 15 és 20 óra között kerül sor. A szakemberek kérik, hogy a hölgyek éljenek a lehetőséggel, az időben való felismerés életet menthet!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb