Kikapcs

Vizipók-csodapók, Frakk, Magyar népmesék – online rendezik meg a VIII. Országos Rajzfilmünnepet

Vizipók-csodapók, Frakk, a macskák réme, Magyar népmesék, és még megannyi klasszikus és modern mese lesz elérhető online november 13. és 15. között a VIII. Országos Rajzfilmünnepen, ahol kétszáz film közül válogathat az érdeklődő közönség.    

Az online rendezvényen olyan klasszikusokat láthat a közönség, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme, a Kukori és Kotkoda, de szerepelnek a programban a Magyar népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Cigánymesék sorozat epizódjai is. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül egyebek mellett a Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történeteivel találkozhatnak a nézők. A sorozatok mellett egész estés – új és klasszikus – rajzfilmeket is műsorra tűznek – közölte a programot szervező KEDD Animációs Stúdió.

Fotó: jegy.hu

A kortárs magyar animációs műhelyek és egyetemek – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem – válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei mutatkoznak be. Egy másik válogatásban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – legjobb alkotásai szerepelnek: a Hortobágyi darumese, a Szuper malac és Űrpatkány, valamint a Kipp-kopp a hóban című animációk.

Mind ezek mellett a nézők ízelítőt kapnak az idei év legfrissebb sorozataiból: a Naszreddin Hodzsa meséi, a Mitch-Match és a híres magyar élsportolók gyerekkorát feldolgozó Cserebogarak néhány epizódját mutatják be.

Fotó: port.hu

Az idei kínálatból minden korosztály talál kedvére valót: az óvodások játszva tanulhatnak a Dúdolóval, a Magyar csaták sorozattal az iskolások visszautazhatnak a múltba; a szülők és a nagyszülők pedig újra átélhetik gyerekkorukat a Pityke vagy a Mikrobi című rajzfilmsorozatok epizódjaival.

A VIII. Országos Rajzfilmünnep Rofusz Ferenc életműve előtt tiszteleg a Légy című Oscar-díjas rajzfilmje bemutatójának negyvenedik évfordulója alkalmából. A háromnapos rendezvény a nagysikerű rövidfilm mellett műsorára tűzi egyebek mellett az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora című alkotásokat is.

Az idei eseményt a https://bit.ly/3kuKBWz videómegosztón lehet követni. A részletes program a www.rajzfilmunnep.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb