Mindenmás

Szerdán folytatja szentesi kiképzését a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

A szentesiek ma is érzékelhették a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének kiképzését, melyre a helyi Damjanich laktanyában, és a mellette levő katonai gyakorlóterepen került sor. Szerdán is folytatódik az EUFOR kontingens 25. váltásának kollektív felkészítése, 7:30 és 18:00 óra között számítani kell a szokásosnál nagyobb hanghatásokra a városban.

SZEGEDI ISKOLÁKAT IS FERTŐTLENÍTETT A MŰSZAKI EZRED

Az alakulat számára az elmúlt hetek kiképzése a gyakorlati foglalkozások végrehajtására koncentrálódott, az őszi tanszünetben többek között a szegedi intézményekben végeztek fertőtlenítő munkálatokat.

KÉTNAPOS KIKÉPZÉSI GYAKORLAT SZENTESEN

Az ezred tagjai a megkezdődött szentesi gyakorlaton, a műszaki kiképzés keretein belül frissítették ismereteiket: a rögtönzött robbanóeszközök felderítési, keresési és telepítési módszereiből, valamint gyakorolták az aknaveszélyes területen történő tevékenységeket. Harcászati kiképzéseken mélyítették tudásukat a támadó és védő harcfeladatokban, valamint ismételték a békeműveleti feladatok ellátásához szükséges ismereteket, mely biztonságos alapot nyújt a misszióban várható feladatok sikeres végrehajtásához. Ezek után békeműveleti és a kötelékek összekovácsolását célzó speciális éleslövészeti gyakorlatokat hajtottak végre sikerrel.

Forrás/fotók: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb