Közélet

Katonák fertőtlenítették a szegedi Madách Imre Általános Iskolát

Pörög tovább a szegedi iskolák fertőtlenítése: a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái ma a Szegedi Madách Imre Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolájában folytatták a munkát. 58 oktatási intézményt érint a Magyar Honvédség őszi szünetre időzített akciója, szombat óta a Deákot, a Radnótit, a Tömörkényt, a Kossuthot és az ex-Ságvárit is fertőtlenítették már.

A mai napon a szegedi Madách Imre Általános Iskola került sorra, így már a hatodik szegedi oktatási intézménynél tart a honvédség őszi szüneti megmozdulása:

  • Deák Ferenc Gimnázium (október 24.)
  • Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (október 25.)
  • Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum (október 26.)
  • Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola – tehát közismert nevén a volt Ságvári (október 26.)
  • Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola, Kossuth Lajos Általános Iskolája (október 26.)
  • Szegedi Madách Imre Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (október 27.)

A feladat végrehajtása során a szentesi katonák 3000 négyzetmérernyi felület mentesítését hajtották végre a biztonsági és műveleti előírások maradéktalan betartásával. A feladat befejeztével fertőtlenített állapotban adták vissza az épületeket az intézmény vezetőjének, hogy a jövő hét folyamán biztonságban kezdődhessen meg újból a tanítás – írja a Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred rövid közleményében.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN: A HÉTVÉGÉN ÉS HÉTFŐN A RADNÓTIT, A TÖMÖRKÉNYT ÉS A DEÁKOT IS LEFERTŐTLENÍTETTÉK

A Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja szombaton a Deákot, vasárnap a Radnótit, hétfőn a Tömörkényt és a volt Ságvárit fertőtlenítette, míg a szentesi katonák a Kossuth Lajos Általános Iskolában végezték el ugyanezen feladatokat – adta hírül tegnap a Honvédelem.hu.

Fotók: Honvedelem.hu

Forrás: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Szentes

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb