Közélet

Napi összefoglaló: ellenőrzöttebb maszkviselés várható, ünnepi fénybe öltözött a REÖK – palota

Kiss Róbert rendőr alezredes szerint gyakoribb ellenőrzés várható, Müller Cecília országos tisztifőorvos óva intene a kiskapuk keresésétől a maszkviselés kapcsán – derült ki az Operatív törzs friss tájékoztatóján. Galgóczi Ágnes szerint a vírustagadás az egyik legkomolyabb hátráltató tényező a védekezésben. A Napfény Városában mától egy hétig látható a Szegedi Hitközség utcai kiállítása a városhoz szorosan kötődő alkotókról.

A SZABÁLYOK TOVÁBBI SZIGORÍTÁSA VÁRHATÓ

Meghalt egy 28 éves férfi a koronavírus következtében, de nem ő a legfiatalabb áldozata Magyarországon a járványnak, hanem az az október közepén elhunyt 20 éves fiatal, aki súlyos, daganatos beteg is volt. Az Operatív törzs mai tájékoztatóján a járványügyi szabályok betartásának fontosságára hívta fel Müller Cecília országos tisztifőorvos, és Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a figyelmet.

AZ NNK SZERINT A VÍRUSTAGADÓK MIATT AZ ÓVINTÉZKEDÉSEK KOMOLY AKADÁLYOKBA ÜTKÖZNEK

A vírustagadás nagyon hátráltatja azokat a védekezési mechanizmusokat, amelyeket a tudomány és a kormány előír, illetve biztosít mindenki számára – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

SZLÁVIK JÁNOS TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT EGYRE TÖBB A KRITIKUS ÁLLAPOTBA KERÜLŐ BETEG

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában beszélt arról, hogy emelkedett a második hullámban azoknak az aránya, akiket nem lehet megmenteni, a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek 40-45 százaléka ugyanis meghal.

200 FÖLÉ KÚSZOTT A MEGYEI MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA

3581 új honfitársunk betegedett meg az új koronavírusban (COVID – 19), így a fertőzöttek száma immár 82 780 főre növekedett. Csongrád – Csanád megyében sem lassít a járvány, 211 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy Szegeden és térségében már 3799 főre nőtt a megbetegedések száma az elmúlt 24 órában.

MÁTÓL LÁTHATÓ A SZEGEDI ZSIDÓ HITKÖZSÉG UTCAI KIÁLLÍTÁSA

November másodika és hatodika között Szeged legnagyobb legendái köszönnek rád vissza egy hétig a belvárosban. A Szegedi Zsidó Hitközség legfrissebb kiállításának a Klauzál tér ad otthont. A tárlat olyan 12+1 elfeledett arcot mutat be, akik zsidó származású, kiemelkedő és Szegedhez erősen köthető személyek, alkotók voltak.

ÜNNEPI FÉNYBEN POMPÁZIK A REÖK – PALOTA

Egy kis karácsonyi hangulatot már most is érezhetünk útban a Lófara felé a friss és ropogós látványosság: európai szépségű szecessziós épületünk, a REÖK – palota bizony sziporkázó fényben pompázik. Kuriózumként a hatalmas LED – falon a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt évtizedének legemlékezetesebb pillanatai, előadásai láthatóak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb