Sport

Első alkalommal rendezték meg a Fekete Párduc Kupát a Szent Gellért Fórumban

A hagyományteremtő eseményre előzetesen egyéni versenyzők jelentkezését várták. A nyílt kategóriába szép számú nevezés futott be, a jó minőségű salakpályák miatt az esős időben is meg lehetett tartani az idényzáró teniszversengést. A döntőt a szegedi Gál Ferenc Egyetem docense, Dr. Thékes István nyerte 32 évvel fiatalabb riválisával, Tóth Ákos Jánossal szemben.

AZ ESŐS IDŐBEN NYOLC ÓRÁN ÁT SZINTE FOLYAMATOS VOLT A JÁTÉK

Annak érdekében, hogy mindenki a lehető legtöbbet játsszon a szervezők két csoportmérkőzéses kört is tartottak. Az eseményt csupán egy ebédszünet szakított meg, melyet a Katedrális Étterem biztosított a már megszokott gasztronómiai minőségben.  Ugyan az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz, de az esős idő ellenére jó és színvonalas mérkőzések voltak. A 3 pályán szinte folyamatos volt a játék 8 órán keresztül. A döntősöknek hat mérkőzést kellett lejátszaniuk és a már kiesettek a vigaszágon vívhattak azért, hogy a bronzmérkőzésen játszhassanak.

A TAPASZTALAT DÖNTÖTT A VÉGSŐ ÖSSZECSAPÁSON

A finálét végül két szegedi játékos vívhatta. A Dr. Thékes István (a Gál Ferenc Egyetem docense, oktatáskutató) és Tóth Ákos János közötti 32 év korbeli különbség mellett annyi elmondható, hogy mindketten szegediek ugyanúgy korosztályuk harmadik helyezettjei (ez előbbi játékos még 1988 – ban). Végül az életkorbeli különbség inkább az idősebb játékosnak kedvezett, aki a fontosabb labdameneteket a rutinjának köszönhetően nyerte meg, ami döntőnek bizonyult. Bár a dobogóra nem fért fel, de kiemelendő még Kurunczi Lajos játéka, aki nem olyan rég hódol ennek a csodálatos játéknak. A volt birkózó az ütővel és a sárga labdákkal igyekezett ellenfeleit két vállra fektetni, egy hajszállal maradt le az éremről.

Eredmények:

1. Dr. Thékes István

2. Tóth Ákos János

3. Fogas Attila

A LABDAHÁZBAN IS NAGYSZABÁSÚ VERSENY ZAJLOTT OKTÓBERBEN

Október 4 – én emlékezetes, fenomenális hangulatban zajlott a Labdaház Jubileumi Páros Tenisz kupa a Tópart utcában. A családias kirándulóidőben sem a felnőtteknek, sem csemetéiknek nem kellett unatkozniuk: arcfestés és non – stop ugrálóvár keltett gyerekzsivajt a nyárias versenyen. A magas színvonalú összecsapások nemegyszer hoztak körömrágós labdamenetet, de végül Susányi Zsófia – Marijic Nikola duóhoz került a vándorserleg.

Forrás: Prágai – Kövesi Andrea – Szent Gellért Fórum

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb