Sport

A hajdúságiak is eltévedtek a Napfény Városában: magabiztos sikert arattak a SZRSE – s lányok

Bár a vírus miatt kihagyták a lányok nógrádi fellépésüket, az erősen megfogyatkozott gárdával itthon már ki tudtak állni a DSZC – Eötvös DSE csapata ellen. A papírforma ugyan nem ígért könnyű sikert, négy nagyon fiatal játékossal a soraikban is brillíroztak a lányok, és a remekbe szabott teljesítmény végül három szettes győzelemben öltött testet.

AZ ELSŐ ETAP FEJ – FEJ MELLETTI KÜZDELMET HOZOTT, SZOROS SIKERREL

Nehézkesen indult a történet, foghíjas kerettel és vezetőedzője, Tátrai Sándor nélkül fogadta a Vidux – Szegedi RSE a DSZC – Eötvös DSE együttesét. Ettől még a cél nem változott: érvényesíteni szerették volna a lányok a papírformát, és megőrizni a hazai veretlenséget a női NB II -ben. Az első szettben nagyon iparkodtak a sárga mezesek, Nyers Noémi és Fürdök Lilla pontjaival csak egy hajszállal volt a szorosan tapadó debreceniek előtt a Szeged. A játszma csak a végjátékban dőlt el, ekkor ugyanis határozottabbá vált a narancsosok támadójátéka, így vezetéshez jutott a csapat (25:20) amelyet ezúttal a másodedző, Csányiné Molcsányi Petra irányított.

A MÁSODIK SZETTET NAGYON MAGABIZTOSAN VITTE A SZEGED

A második szett elején remek szervákkal léptek meg Hűse Zsófiék, ekkorra már nagyon belelendült Kovács – Fiskus és Sojnóczky is az ászok közül, kérlelhetetlen lendületükkel, hangerejükkel magukkal ragadták a társakat, akik a hosszabb labdamenetek után szemfüles megoldásokkal növelték tovább előnyüket. Ebben a szakaszban külön dicséret illette meg az utánpótláskorúak több reménységét is, akik végig lelkesen és eredményesen játszottak. A Nyers – Sojnóczky páros a krokodil szájaként harapott le egy járatást a hálónál: a hajdúságiak 10:3 – nál időt kértek. A szünet nem mozdította ki a szegedieket, továbbra is magabiztosan menetelt a narancskoszorú. 21:5 – ös hazai vezetésnél a vendégek felbátorodtak, zsinórban hozták a bosszantó pontokat, talán a nagy előny tudatában picit lezserkedni kezdő hazaiak is megkönnyítették a dolgukat. Persze még mielőtt reménykedhetett volna rivális, Kiss Nóri és Ádám Dóri vezetésével kapta össze magát a SZRSE, így pedig már csak egy lépésre került a győzelemtől (25:15).

A HARMADIK JÁTSZMÁBAN IS VÉGIG KONCENTRÁLNI TUDTAK A LÁNYOK

Nem szegte kedvét a sárgáknak a komoly hátrány sem, sőt még vezettek is a harmadik szett első felében. A Fürdök testvérek egyre spanolták a kissé indiszponálttá váló társaságot, Nyers Noémi pedig újfent gyilkos lecsapásokkal eszközölte ki a Szeged fordítását. Nagyon pörögtek a debreceniek egy – egy hosszabb labdamenetben, de Kiss Annának és Hűse Zsófinak is helyén volt a szíve az emelkedettebb szituációkban. A gyors egyenlítés után fokozatosan meglógott a Szeged, és bár a végjátékban észnél kellett lennie a csapatnak, megőrizte szezonbeli hazai veretlenségét (25:20).

Csányiné Molcsányi Petra: – “Kemény nyitásokat, határozott támadásokat és fegyelmezett védekezést kértem a lányoktól, és ezt meg is kaptam, ez volt a győzelmünk kulcsa. A debreceniek keresztütésekkel, ejtésekkel és hosszan kipörgetett labdákkal kompenzálták hátrányukat testmagasságban, de ezt szépen sikerült levédekezni. Kiss Nóra lett végül a feladónk, serdülő játékos létére rendkívül hatékony volt a felnőtt mezőnyben, de korosztálya másik három képviselője, Kiss Anna, Sojnóczky Sára és Nyers Noémi is nagy hasznára volt a csapatnak, őket mindenképp kiemelném. Hiányérzetem azért van, hiszen most nem voltunk olyan hangosak, nem helyeztünk nyomást az ellenfélre, nem örültünk annyira a pontoknak, nem volt hangzavar. Néha olyan érzése volt az embernek, mintha a debreceniek vezetnének, pedig végig jól játszottunk a bajnoki találkozón“.

NB II Női Bajnokság Kelet-B-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (25:20)(25:15)(25:20)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Kiss Nóra, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Kovács-Fiskus Fanni, Sojnóczky Sára. Csere: Ádám Dóra (libero), Farkas Antónia, dr. Fürdök Nóra, Kiss Anna
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra
Másodedző: Csányi Roland

A SZENTENDRE ELLEN LEGUTÓBB ÖTSZETTES CSATÁBAN GYŐZTEK A LÁNYOK

Az első három forduló kiélezett csatákat hozott. Az NBII – es bajnokságban legkomolyabb riválisaival ütközött meg a SZRSE, e mérkőzésekből pedig kettőt is lazán kipipáltak a narancsosok. Az újszegedi sportcsarnokban is jól kezdődött a derbi: gyorsan megnyugtató előnyt szerzett a Vidux – Szegedi RSE, ám végül csak hatalmas izgalmakban, öt játszmában gyűrte le belelkesedő ellenfelét.

Forrás/fotók: Kocsis Alíz – SZRSE FB, szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb