Mindenmás

Hatalmas változás jön 2021-től, most iratkozz be OKJ-ra, ha nem akarsz 3 évet a padban ülni!

Ha egy új képesítésre vágysz, ne halogasd tavaszig! 2021-től már csak iskolarendszerben lehet elvégezni az OKJ képzéseket, azaz a közoktatás keretei között 2 vagy 3 év alatt lehet ilyen szakképesítést szerezni. Azonban ha még idén megkezded a tanfolyamot, egy Felnőttképző Intézményben 1 év alatt megszerezheted az államilag elismert OKJ-s bizonyítványt. A felnőttképzés részleteiről a Webler Oktatóstúdió oktatási igazgatójával beszélgettünk.

ÉRDEMES SIETNI, DECEMBERIG MÉG RENGETEG TANFOLYAM INDUL

Az OKJ-s tanfolyamok gyorsan elvégezhető, intenzív, gyakorlatorientált képzések felnőttek számára, amellyel államilag elismert szakmát szerezhetnek. Valódi tudást adnak, de a képzés színvonala ingadozhat attól függően, hogy épp melyik intézmény tanfolyamát választja valaki. Ez a rendszer fog megváltozni 2021-től, így számos szakma csak iskolarendszerű képzésben, az eddiginél lényegesen hosszabb tanfolyammal lesz elérhető.

“Ezek a képzések a Weblernél nem ingyenesek, hanem havi részletekben,
kamatmentesen fizethető képzések. A tanfolyam végén, sikeres vizsga esetén
államilag elismert képesítést szerezhetnek a résztvevők.”
– mondta el Roszler Géza, a Webler Oktatóstúdió oktatási igazgatója.

NÉPSZERŰEK AZ INFORMATIKAI KÉPZÉSEK

A Webler Oktatóstúdió 6 éve működő hivatalos Felnőttképzési Intézmény (nyilvántartási száma: E-001582/2017), Budapesten és Debrecenben foglalkoznak felnőttképzéssel, de 2020. szeptemberétől már Szegeden, Székesfehérváron, Győrben és Kecskeméten is indítanak tanfolyamokat.

“Szegeden egyelőre 13-féle informatikai képzést indítunk, de tervezzük, hogy ha igény van rá, akkor minél több képzést lehetővé tegyünk a szegedi hallgatók számára. Magyarországon például egyedülálló módon nálunk lehet államilag elismert UX Designer képesítést szerezni felnőttképzésben.” – tette hozzá Roszler Géza.  

A Szegeden elérhető képzések közül választhatjuk még a Java programozó, Webmester, Informatikai rendszerüzemeltető, sőt még a Photoshop tanfolyamot is. A vírushelyzet miatt a Webler Oktatóstúdió minden képzést online formában kezd meg, de a hatósági rendelkezések függvényében bíznak benne, hogy januártól személyesen folytathatják a képzéseket a Tisza Lajos körúton. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb